Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Steven Strogatz
Η χαρά του x
Μια ξενάγηση στα Μαθηματικά, από το ένα μέχρι το άπειρο
ΕκτύπωσηEmail

  • Διαθεσιμότητα:
  • Υπό έκδοσιν

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πολλοί παρακολουθούν μαθηματικά στο Λύκειο και σπεύδουν να ξεχάσουν μεγάλο μέρος τους. Αλλά τα μαθηματικά, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Στη Χαρά του εξ, ο Steven Strogatz εμπλουτίζει το υλικό της δημοφιλούς σειράς άρθρων του στους New York Times έτσι ώστε να εξηγήσει με διαύγεια, πνευματώδες ύφος, διαισθητικά, χωρίς τεχνικές ακρότητες και με την βοήθεια της υπέροχης εικονογράφησης τις σπουδαίες ιδέες των μαθηματικών.

Ο Strogatz —είτε όταν μας διαφωτίζει ως προς το πόσες φορές πρέπει να στρίβουμε και να τουμπάρουμε το στρώμα μας για να αντέξει όσο περισσότερο γίνεται προτού φθαρεί, είτε όταν εξηγεί πώς ακριβώς το Google διεξάγει τις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, είτε όταν καθορίζει με πόσους ερωτικούς συντρόφους θα πρέπει να συνάψουμε σχέση προτού κατασταλάξουμε— δείχνει τον μεγάλο βαθμό σύνδεσης των μαθηματικών με όλες τις πτυχές της ζωής. Και περιλαμβάνοντας στην πραγμάτευση του θέματός του την ποπ κουλτούρα, την ιατρική, τα νομικά, την φιλοσοφία, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, γίνεται ο καθηγητής μαθηματικών που όλοι θα ευχόσασταν να σας δίδασκε στο σχολείο. Είτε πρωτεύσατε στον ολοκληρωτικό λογισμό είτε δεν έχετε ακόμη κατορθώσει να ξεκαθαρίσετε τι είναι ακέραιος αριθμός, στο Χαρά του εξ θα απολαύσετε βαθειά σοφία και ευχαρίστηση που διαρκεί.


Είπαν για αυτό:

• «Αγάπησα το όμορφο αυτό βιβλίο από την πρώτη σελίδα του. Με τη μοναδική ευφυΐα, αβρότητα και χάρη, ο Strogatz αποδομεί τα μαθηματικά ως πεδίο που προκαλεί φόβο και συνάμα ευλάβεια και τα ανασυνθέτει ως έναν κόσμο προσιτό και μαγικό. Η χαρά του εξ, λοιπόν, είναι σκέτη απόλαυση».
Janna Levin, καθηγήτρια φυσικής και αστρονομίας, Κολλέγιο Barnard, Νέα Υόρκη

• «Για να το θέσουμε απλά, το βιβλίο αυτό είναι φανταστικό. Εισάγει τον αναγνώστη στις υποκείμενες έννοιες της μαθηματικής επιστήμης, παρουσιάζοντας τους λόγους για την ανοίκεια γλώσσα της και εξηγώντας τα εννοιολογικά πλαίσια που πραγματικά καθιστούν ευκολότερη την κατανόηση πολύπλοκων προβλημάτων. Σε έναν κόσμο όπου τα μαθηματικά είναι απαραίτητα αλλά οι περισσότεροι τα κατανοούν ελλιπώς, οι διδακτικές δεξιότητες του Steve Strogatz και το δεινό συγγραφικό του ταλέντο αποτελούν σημαντική συνεισφορά».
Lisa Randall, καθηγήτρια θεωρητικής φυσικής, Πανεπιστήμιο Harvard

• «Μια απολαυστική εξερεύνηση της ομορφιάς και της τέρψης των μαθηματικών, η οποία συνεχίζει την παράδοση των Lewis Carroll, George Gamow και Martin Gardner. Η χαρά του εξ θα σας διασκεδάσει, θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει πιο έξυπνους».
Steven Pinker, καθηγητής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Harvard

• «Ο Strogatz έχει ανακαλύψει μια “μαγική συνάρτηση” που μετασχηματίζει τα “μαθηματικά” σε “ευχαρίστηση”, σελίδα προς (υπέροχη) σελίδα. Παίρνει όλα όσα σας έκαναν να σαστίζετε και να μπερδεύεστε με τα μαθηματικά και τα κάνει καλύτερα και από ξεκάθαρα —τα καθιστά υπέροχα, απολαυστικά, αξιοθαύμαστα».
Daniel Gilbert, καθηγητής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Harvard

• «Ένα απολαυστικό αντίδοτο στην φοβία των μαθηματικών, η οποία μολύνει τους περισσότερους μαθητές που εκτίθενται στο τυπικό πρόγραμμα σπουδών. […] Η χαρά του… εξ παρουσιάζει τις θεμελιώδεις ιδέες των κύριων κλάδων των μαθηματικών, με γλώσσα ελκυστική και διασκεδαστική».
Science News

• «Οι μαθηματικοί, με έναν θαυμαστό τρόπο, μπορούν να βλέπουν στο σύμπαν σχέδια και σχήματα στα οποία οι υπόλοιποι είμαστε συνήθως τυφλοί. Με διαύγεια και χιουμοριστική απάθεια, Η χαρά του εξ ανοίγει ένα παράθυρο σε τούτο τον κρυφό κόσμο τοπίων ομορφιάς και θαυμάτων».
Alan Alda, ηθοποιός

• «Μια κομψή επισκόπηση των κύριων πεδίων των μαθηματικών από έναν ειδήμονα στην συγγραφή τόσο εκλαϊκευτικών βιβλίων όσο και επιστημονικών εγχειριδίων αναφοράς. […] Ένα σπουδαίο βιβλίο για τους ευφυείς και περίεργους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στο επίπεδο του δημοτικού έως του πανεπιστημίου και ακόμη παραπέρα».
Kirkus Reviews