Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Θόρυβος
Ένα ελάττωμα της ανθρώπινης κρίσης
ΕκτύπωσηEmail

  • Διαθεσιμότητα:
  • Υπό έκδοσιν

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Φανταστείτε ότι δύο γιατροί στην ίδια πόλη κάνουν διαφορετικές διαγνώσεις στους ίδιους ασθενείς· ή ότι αντίστοιχα δύο δικαστές επιβάλλουν διαφορετικές ποινές σε άτομα που έχουν διαπράξει το ίδιο έγκλημα. Υποθέστε ότι δύο υγειονομικοί επιθεωρητές αξιολογούν διαφορετικά τα ίδια εστιατόρια· ή ότι η συμπεριφορά μιας εταιρείας έναντι καταγγελιών εξαρτάται από το ποιος υπάλληλος χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης φανταστείτε ότι ο ίδιος γιατρός, ο ίδιος δικαστής, ο ίδιος επιθεωρητής ή ο ίδιος υπάλληλος λαμβάνει διαφορετικές αποφάσεις ανάλογα με το αν είναι πρωί ή απόγευμα, Δευτέρα ή Παρασκευή. Όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα θορύβου: ευμεταβλησία σε κρίσεις που θα έπρεπε να είναι πανομοιότυπες.

Στο βιβλίο Θόρυβος, οι τρεις εξέχοντες επιστήμονες δείχνουν πώς ο θόρυβος βοηθά στην παραγωγή σφαλμάτων σε πολλούς τομείς, όπως η ιατρική, η δικαιοσύνη, η δημόσια υγεία, η οικονομικές προβλέψεις, η ασφάλεια τροφίμων, οι εγγυήσεις, η προστασία ανηλίκων, οι επιχειρηματικές στρατηγικές, η αξιολόγηση των επιδόσεων κ.ο.κ. Και παρότι ο θόρυβος μπορεί να υπάρξει οπουδήποτε οι άνθρωποι κάνουν κρίσεις και παίρνουν αποφάσεις, τα άτομα και οι οργανισμοί αγνοούν τον ρόλο του στις κρίσεις και στις πράξεις τους· εκδηλώνουν «παραμέληση θορύβου». Με απλούς τρόπους αντιμετώπισης, μπορούμε να μειώσουμε τόσο τον θόρυβο όσο και τη μεροληψία, και έτσι να λαμβάνουμε πολύ καλύτερες αποφάσεις.

Το βιβλίο εξηγεί πώς και γιατί οι άνθρωποι είμαστε τόσο ευάλωτοι στον θόρυβο όταν συνάγουμε κρίσεις και τι μπορούμε να κάνουμε σχετικά με αυτό.