Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Daniel Hillis
Οι υπολογιστές στο παρόν και το μέλλον
Ιδέες πέρα από την τεχνολογία που θα ισχύουν για πάντα
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Pattern On The Stone
Σελίδες βιβλίου: 224
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2000
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-960-7778-24-6
ID Ευδόξου: 22768180
Βάρος: 0,350 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
22,00 €
Τιμή προσφοράς:
11,00 €
Έκπτωση:-50%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το πώς λειτουργούν οι υπολογιστές αποτελεί ένα ζήτημα που προκαλεί δέος στους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα κατορθώσουν να το κατανοήσουν. Εκείνο το οποίο δεν συνειδητοποιούν —γεγονός που καταδεικνύει με εξαιρετική σαφήνεια το παρόν βιβλίο— είναι ότι οι φαινομενικά περίπλοκες λειτουργίες των υπολογιστών μπορούν να αναλυθούν σε απλά μέρη τα οποία επιτελούν τις ίδιες απλές διαδικασίες ξανά και ξανά. Ο «μάγος των υπολογιστών» Daniel Hillis  παρέχει μια τόσο εύληπτη εξήγηση για το πώς γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων, ώστε οι λειτουργίες του υπολογιστή να φαίνονται στον αναγνώστη τόσο απλές όσο και εκείνες του ποδηλάτου.

Ξεκινά δίνοντας ένα γενικό περίγραμμα της βασικής λογικής ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την περιγραφή των γλωσσών προγραμματισμού, των αλγορίθμων και της μνήμης που έπεται. Κατόπιν, οδηγεί τον αναγνώστη με απλά βήματα έως τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στην υπολογιστική τού σήμερα: τους κβαντικούς υπολογιστές, τις μανθάνουσες μηχανές, τα νευρωνικά δίκτυα, τα αυτοοργανούμενα συστήματα.

Το βιβλίο έχει όλες τις αρετές οι οποίες θα το αναδείξουν σε έναν απολύτως αναγκαίο οδηγό για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος πώς λειτουργεί η πλέον διαδεδομένη και σημαντική από τις μηχανές που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος: ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Είπαν για το βιβλίο

• «Δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάζεται κανείς από την ικανότητα του Danny Hillis να συνδυάζει την πρωτοτυπία με τη σαφήνεια. Ακόμη και όπου νόμιζα ότι γνώριζα το θέμα που πραγματευόταν, εκείνος πάντοτε είχε κάτι να μου διδάξει, πότε με τη βαθύτητα που χαρακτηρίζει τη γνώση του και πότε με την πρωτοτυπία της οπτικής από την οποία το προσεγγίζει.»

Kelvin Kelley, Wired