Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Ο καρκίνος
Διάγνωση και πρόληψη, θεραπεία και καθημερινή αντιμετώπιση: Ένας οδηγός για όλους
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Everyone's Guide to Cancer Therapy: How Cancer Is Diagnosed, Treated, and Managed Day to Day
Σελίδες βιβλίου: 700
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1992
ISBN: 978-960-7023-45-2
ID Ευδόξου: 22768218
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Δημοσθένης Σκάρλος
Πρόλογος βιβλίου: Samuel Broder
Βάρος: 1,500 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,00 €
Τιμή προσφοράς:
14,00 €
Έκπτωση:-50%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

• Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Τι είναι, όμως, ο καρκίνος; Τα μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρονται σ’ αυτόν, παρουσιάζοντας νέες αιτίες καρκινογένεσης, νέες μεθόδους και φάρμακα αντιμετώπισης, αλλά και υποδεικνύοντας προφυλάξεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινή μας ζωή: μην κάθεστε πολύ ώρα στον ήλιο, κόψτε το κάπνισμα, προσέχετε τι τρώτε ή τι αναπνέετε…

• Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει τις πιο σύγχρονες και ακριβείς πληροφορίες για το τι είναι ο καρκίνος, πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε, ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος θεραπείας του, πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο. Πρόκειται για ένα περιεκτικό βιβλίο, γραμμένο σε γλώσσα απλή για να μπορεί να διαβαστεί από τον καθένα, με πολλούς πίνακες και σχήματα, το οποίο απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στον ιατρικό κόσμο.

• Στο γενικό μέρος του βιβλίου περιγράφεται η γενετική και τα αίτια του καρκίνου, οι τύποι και τα στάδια των όγκων, τα είδη των εξετάσεων και η σημασία τους, οι τρόποι θεραπείας (ακτινοθεραπεία, χειρουργική, χημειοθεραπεία, βιολογική θεραπεία, λέιζερ, υπερθερμία, μεταμόσχευση μυελού, εναλλακτικές θεραπείες, κ.λπ.) και οι επιπλοκές τους, τα αντικαρκινικά φάρμακα. Ακόμη παρουσιάζονται τα ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα των καρκινοπαθών, ο έλεγχος του πόνου, η κατ’ οίκον περίθαλψη, η κοινωνική αποκατάσταση, αλλά και η πρόληψη του καρκίνου, ο μαζικός πληθυσμιακός έλεγχος, το ιατρικό σύστημα αναζήτησης στοιχείων για τη θεραπεία του καρκίνου και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί.

• Στο ειδικό μέρος του βιβλίου αναπτύσσονται αναλυτικά οι διάφοροι τύποι καρκίνου: των μαστών, των γεννητικών οργάνων, των πνευμόνων, της κοιλιακής χώρας, του δέρματος, του εγκεφάλου· καρκίνοι της παιδικής ηλικίας, η λευχαιμία, το λεμφοσάρκωμα που σχετίζεται με το AIDS, κ.ά. Αναφέρονται οι αιτίες που προκαλούν όλα τα παραπάνω, οι παράγοντες κινδύνου, τα συνηθισμένα σημεία και συμπτώματα, η διάγνωση, η σταδιοποίησή τους, οι τρόποι θεραπείας ανά στάδιο, οι εξετάσεις, τα φάρμακα, οι προβλέψεις για το χρονικό διάστημα επιβίωσης, οι υποτροπές σε άλλα είδη καρκίνου, και τέλος οι σημαντικότερες ερωτήσεις που οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους μπορούν να υποβάλουν στους θεράποντες ιατρούς.

• Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα εκτεταμένο γλωσσάρι ιατρικών όρων που θα βοηθήσει τους μη ειδικούς να παρακολουθήσουν όλα τα παραπάνω και ένας αναλυτικός κατάλογος αντικαρκινικών φαρμάκων με πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης, τις προφυλάξεις και τις παρενέργειές τους, τον τύπο του καρκίνου για τον οποίο είναι κατάλληλα.

• Το βιβλίο δεν απευθύνεται, βέβαια, μόνο στους καρκινοπαθείς, τους συγγενείς τους και τον ιατρικό κόσμο. Απευθύνεται στον καθένα μας. Δεν αποσκοπεί μόνο να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη θεραπεία ή να συμβουλεύσει για την καλύτερη δυνατή ιατρική βοήθεια, αλλά να μας ενημερώσει όλους για το τεράστιο πρόβλημα του καρκίνου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση είναι το αποτελεσματικότερο όπλο στον αγώνα κατά του καρκίνου.


Είπαν για το βιβλίο

• «Το βιβλίο αποτελεί μια θαυμάσια προσέγγιση του προβλήματος του καρκίνου και του τρόπου αντιμετώπισης της θεραπείας του...»

Samuel Broder, Μ.D., Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρκίνου

• «Συνιστώ θερμότατα το βιβλίο αυτό στους πάντες. Θα βοηθήσει τόσο τους ασθενείς και τους συγγενείς τους όσο και τα μέλη της ιατρικής κοινότητας...»

Burton Lee, Μ.D., Ιατρός του Λευκού Οίκου

• «Είναι θεόσταλτο δώρο. Όποιος έχει καρκινοπαθή στην οικογένειά του, μπορεί αμέσως να αντιληφθεί πόσο ανεκτίμητο είναι αυτό το βιβλίο...»

Luciano Pavarotti

• «Η μετάφραση και έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά αποτελεί τεράστια συμβολή στην υγεία του ελληνικού λαού.»

Δημοσθένης Σκάρλος