Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Paul Davies
Θεός και μοντέρνα Φυσική (2η έκδοση)
Η Θρησκεία μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης Επιστήμης
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: God and the New Physics
Σελίδες βιβλίου: 390
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2009
Ξένος εκδότης: Doubleday
ISBN: 978-960-6717-31-4
ID Ευδόξου: 16193
Βάρος: 0,600 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια μελέτη για τη θρησκεία. Αντί­θετα, αναφέρεται στις επιπτώσεις της μοντέρνας φυσικής σε θέματα που άλλοτε ήταν αποκλειστικό προνόμιο της θρησκείας. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα επιχειρήσω να ασχοληθώ με θρησκευ­τικά βιώματα ούτε με προβλήματα ηθικής. Δεν είναι επίσης επι­στημονικό σύγγραμμα. Είναι ένα βιβλίο για την επιστήμη και τις γενικότερες συνέπειες της. Αναπόφευκτα θα χρειαστεί να εξηγή­σουμε ορισμένες επιστημονικές λεπτομέρειες, η ανάπτυξη τους όμως δεν θα είναι ούτε συστηματική ούτε πλήρης. Ο αναγνώστης δεν πρέπει να ανησυχήσει νομίζοντας πως θα μπλέξει με στρυφνά μαθηματικά ή περίπλοκη ορολογία, καθότι προσπάθησα, όσο ήταν δυνατό, να αποφύγω την επιστημονική φρασεολογία.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στον γενικό αναγνώστη, θρησκευόμενο ή άθεο, που δεν έχει επιστημονικές γνώσεις· ελπίζω όμως ότι περιέχει μερικά στοιχεία πραγματικής εκπαιδευτικής αξίας. Ιδιαίτερα, έχω τη γνώμη ότι οι πιο πρόσφατες εργασίες στην κοσμολογία δεν έχουν συγκεντρώσει επαρκώς την προσοχή των φιλοσόφων ή των θεολόγων. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου αναφέρεται σε αυτό που ονομάζω «τα τέσσερα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα»:

(1) Γιατί οι νόμοι της Φύσης είναι αυτοί που είναι;

(2) Γιατί το Σύμπαν αποτελείται από τα αντικείμενα που αποτελείται;

(3) Πώς προέκυψαν αυτά τα αντικείμενα;

(4) Πώς κατάφερε να οργανωθεί το Σύμπαν;

Για τα ερωτήματα αυτά θα αρχίσουν να διακρίνονται προς το τέλος του βιβλίου κάποιες μη τελεσίδικες απαντήσεις: απαντή­σεις βασισμένες στις απόψεις ενός φυσικού για τη Φύση. Ίσως είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένες, πιστεύω όμως ότι σε αυτά τα ερωτήματα μόνο η φυσική μπορεί να απαντήσει. Ίσως ακούγε­ται παράξενο, αλλά, κατά τη γνώμη μου, η επιστήμη προσφέρει έναν ασφαλέστερο δρόμο προς το Θεό απ’ ό,τι η θρησκεία. Το γεγονός ότι σήμερα η επιστήμη έχει φτάσει στο σημείο να αντι­μετωπίζει σοβαρά ζητήματα που άλλοτε ήταν καθαρώς θρησκευ­τικά, δείχνει από μόνο του τις μακρόπνοες προοπτικές της μοντέρνας φυσικής. [...]
Paul Davies, από τον Πρόλογο του βιβλίου

Είπαν για το βιβλίο

«Όποιος ενδιαφέρεται για τις σχέσεις επιστήμης και θρησκείας θα βρει το βιβλίο αυτό καταπληκτικό. [...]»
The New Scientist

«Ένας χείμαρρος νέων ιδεών. [...] Η γραφή είναι διαυγής, το περιεχόμενο σπουδαίο και το ύφος οικείο.»
The Times Literary Supplement

«Ο Davies έχει υπέροχη πένα. [...] Δεν μας εξηγεί μόνο με απλό και κατανοητό τρόπο τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοσμολογίας αλλά μας πείθει ότι είναι άριστος γνώστης της θεολογίας.»
Daily Telegraph