Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Abdus Salam
Ενοποίηση των θεμελιωδών δυνάμεων
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Unification of Fundamental Forces
Σελίδες βιβλίου: 138
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1991
Πρόλογος βιβλίου: John C. Taylor
Ξένος εκδότης: Cambridge University Press
ISBN: 978-960-7023-22-3
ID Ευδόξου: 33154904
Βάρος: 0,230 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
18,00 €
Τιμή προσφοράς:
10,80 €
Έκπτωση:-40%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Paul Dirac, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ού αιώνα, πέθανε το 1894. Το κολέγιο St. John του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, στο οποίο σπούδασε αλλά και δίδαξε, καθιέρωσε τιμητικά ετήσιες διαλέξεις στη μνήμη του.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει την Τρίτη διάλεξη που δόθηκε το 1988 από τον Abdus Salam, νομπελίστα φυσικό, καθηγητή θεωρητικής φυσικής στο Imperial College του Λονδίνου και διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Θεωρητικής Φυσικής στην Τεργέστη της Ιταλίας. Θέμα της διάλεξης είναι η πορεία ενοποίησης των τεσσάρων θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης (ηλεκτρομαγνητικής, ασθενούς πυρηνικής, ισχυρής πυρηνικής και βαρυτικής), ο τρόπος με τον οποίο οι θεωρητικοί φυσικοί προσεγγίζουν το θέμα της τάξης σε έναν φαινομενικά χαοτικό κόσμο αλλά και η πιθανή περίπτωση η ηλεκτρομαγνητική δύναμη να αποτελεί τη δύναμη της ζωής.

Ακολουθούν δύο ανέκδοτες διαλέξεις των πρωτοπόρων της κβαντικής μηχανικής: Werner Heisenberg και Paul Dirac, που δόθηκαν το 1968 στο Διεθνές Κέντρο Θεωρητικής Φυσικής σε ένα μεγάλο συμπόσιο για τη σύγχρονη φυσική και έχουν ως θέμα τους τη φιλοσοφία που έπεται της έρευνας των θεωρητικών φυσικών. Η πρώτη έχει τίτλο «Θεωρία, κριτική και μία φιλοσοφική άποψη» και η δεύτερη «Μέθοδοι στη θεωρητική φυσική».

Και οι τρεις διαλέξεις του βιβλίου είναι μη τεχνικές και προσιτές στο ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την πρόοδο της μοντέρνας φυσικής.

Είπαν για το βιβλίο

• «Το βιβλίο προσφέρει μια συναρπαστική εικόνα της φύσης της σύγχρονης θεωρητικής φυσικής αλλά και του τρόπου σκέψης των μεγάλων δημιουργών της. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα τόσο στους επαγγελματίες φυσικούς όσο και στο ευρύ κοινό....»

The New Scientist