Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Paul Ceruzzi
Ιστορία της υπολογιστικής τεχνολογίας
Από τον ENIAC έως το Διαδίκτυο
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: A History of Modern Computing
Σελίδες βιβλίου: 488
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2006
Ξένος εκδότης: MIT Press
ISBN: 978-960-7778-92-5
ID Ευδόξου: 15971
Βάρος: 1,030 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
31,00 €
Τιμή προσφοράς:
24,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αυτό το συναρπαστικό βιβλίο καλύπτει την υπολογιστική τεχνολογία από την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού ψηφιακού υπολογιστή ώς το χρηματιστηριακό κραχ των εταιρειών «.com». Ο συγγραφέας διαρθρώνει την αφήγησή του με βάση πέντε κομβικά σημεία: το μετασχηματισμό του υπολογιστή στα τέλη της δεκαετίας τού 1940 από εξειδικευμένο επιστημονικό όργανο σε εμπορικό προϊόν, την εμφάνιση μικρών συστημάτων στα τέλη της δεκαετίας τού 1960, την έναρξη της εποχής του προσωπικού υπολογιστή τη δεκαετία τού 1970, την εξάπλωση των δικτύων μετά το 1985 και την εδραίωση του Διαδικτύου κατά την περίοδο 1995-2001. Στο νέο υλικό πραγματεύεται επίσης την αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Microsoft, την άνοδο και την πτώση των εταιρειών «.com» και τη έλευση του λογισμικού ανοικτού κώδικα, ειδικότερα δε του Linux.

Καθ’ όλη αυτή τη χρονολογική εξιστόρηση, το βιβλίο ακολουθεί διάφορους επικαλυπτόμενους άξονες: την εξέλιξη της εσωτερικής σχεδίασης των υπολογιστών, τις επιπτώσεις των οικονομικών τάσεων και του Ψυχρού Πολέμου, τον διαρκή ρόλο τής IBM τόσο ως ρυθμιστή όσο και ως στόχου των νεοσύστατων επιχειρήσεων, τη μετεξέλιξη του λογισμικού από αφανές στοιχείο σε μείζον χαρακτηριστικό της υπολογιστικής τεχνολογίας και, τέλος, το χρονίζον ζήτημα της θέσης της πληροφορίας και των υπολογιστών σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ (αν και σε κρίσιμα σημεία της ιστορίας γίνεται λόγος για την Ευρώπη και την Ιαπωνία), σε αυτή καθ’ εαυτήν την υπολογιστική παρά στις εφαρμογές (όπως η τεχνητή νοημοσύνη), καθώς και στα συστήματα που διατέθηκαν στην αγορά και εγκαταστάθηκαν σε μεγάλη κλίμακα.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Paul εξερευνά την —ως επί το πλείστον μη καταγεγραμμένη— ιστορία της υπολογιστικής τεχνολογίας από το 1945 και εντεύθεν. Όσοι αναγνώστες επιθυμούν να κατανοήσουν πενήντα χρόνια πολυτάραχης και δαιδαλώδους ιστορίας, στο πρόσωπο του Ceruzzi θα βρουν έναν ενημερωμένο και προσιτό συμπαραστάτη. Πρόκειται πραγματικά για ρηξικέλευθο βιβλίο.»

Thomas P. Hughes, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας

• «Ο Ceruzzi συνέταξε την καλύτερη ιστορία της σύγχρονης υπολογιστικής τεχνολογίας που είχα ποτέ την ευκαιρία να διαβάσω.»

Otto Friedrich, Πανεπιστήμιο του Τέξας

• «Ο Paul Ceruzzi συνέγραψε έναν έγκυρο και έγκριτο οδηγό-ορόσημο.»

David Howell, The Personal Computer World

• «Ο Ceruzzi σπανίως αποτυγχάνει να συλλάβει την ουσία των εκατοντάδων εξελίξεων που παραθέτει στην αφήγησή του.»

David K. Allison, Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας

• «Ο Ceruzzi κατάφερε να συγγράψει την απόλυτη ιστορία των υπολογιστών.»

The New Scientist

• «Καθηλωτική και εναργής εξιστόρηση.»

Science, Technology and Society


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Μια καθηλωτική ιστορία