Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Ένα συντομότερο χρονικό του Χρόνου
Μια περισσότερο προσιτή, εικονογραφημένη, εκ νέου επιμελημένη έκδοση του κλασικού βιβλίου
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: A Briefer History of Time
Σελίδες βιβλίου: 200
Εκτύπωση βιβλίου: Έγχρωμο
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2005
Ξένος εκδότης: Bantam Books
ISBN: 978-960-7778-88-8
ID Ευδόξου: 22768047
Βάρος: 0,485 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
15,00 €
Έκπτωση:-40%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ποια είναι η φύση του χώρου και του χρόνου, ο ρόλος του Θεού στη Δημιουργία, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος; Κανείς δεν μας εξήγησε τα παραπάνω ερωτήματα καλύτερα από τον ιδιοφυή Stephen Hawking στο μπεστσέλερ του Το χρονικό του Χρόνου. Από την πρώτη έκδοση, ωστόσο, πολλοί αναγνώστες διεμήνυαν στον καθηγητή ότι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν πολλές από τις σημαντικότερες έννοιες του βιβλίου. Έτσι, με τη συμβολή και του Leonard Mlodinow, η κοσμολογία τού Stephen Hawking παρουσιάζεται αναθεωρημένη στο παρόν βιβλίο ―ώστε να είναι περισσότερο κατανοητή στον καθένα― και ταυτόχρονα πλήρως ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης.

Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ Το χρονικό του Χρόνου αποτελεί πλέον βιβλίο-ορόσημο στην επιστημονική συγγραφική παραγωγή. Η θελκτική πένα του συγγραφέα είναι ένας από τους λόγους· ένας άλλο είναι τα συναρπαστικά θέματα που πραγματεύεται τα: η φύση του χώρου και του χρόνου, ο ρόλος του Θεού στη Δημιουργία, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος. Ωστόσο, από την πρώτη έκδοσή του, πολλοί αναγνώστες διεμήνυαν στον καθηγητή Hawking ότι δυσκολεύονταν να παρακολουθήσουν πολλές από τις σημαντικότερες έννοιες του βιβλίου.
Ιδού λοιπόν η αφορμή για τη συγγραφή του Συντομότερου χρονικού του Χρόνου: η επιθυμία του συγγραφέα του να καταστήσει το περιεχόμενό του προσιτό στους αναγνώστες. Σε συνεργασία με τον Leonard Mlodinow, ο Hawking παρουσιάζει το έργο του με βάση τις πιο πρόσφατες κατακτήσεις μας, παραλείποντας τις εξαιρετικά πολύπλοκες επιστημονικές πτυχές του, με αποτέλεσμα να χειρίζεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της επιστημονικής του σκέψης.Επιπλέον, οι συγγραφείς ανασκοπούν την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση μιας πλήρους και ενιαίας θεωρίας των δυνάμεων της φύσης. Μεταξύ άλλων, ασχολούνται με τις εξελίξεις στη θεωρία χορδών, από εμπειρικής δε πλευράς με νέες παρατηρήσεις που η επιστήμη χρωστά στο δορυφόρο COBE και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble.
Παρότι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι όντως «συντομότερο», στην πραγματικότητα αναπτύσσει διεξοδικότερα τα μεγάλα θέματα του αρχικού. Καθαρά τεχνικές έννοιες, όπως τα μαθηματικά των χαοτικών οριακών συνθηκών, παραλείφθηκαν. Αντιθέτως, θέματα που τυγχάνουν ευρύτερου ενδιαφέροντος και των οποίων η παρακολούθηση ήταν δύσκολη λόγω της διασποράς τους σε ολόκληρο το προηγούμενο βιβλίο, αναπτύσσονται τώρα σε αυτόνομα κεφάλαια, που περιλαμβάνουν τη σχετικότητα, τον καμπυλωμένο χωρόχρονο, την κβαντική θεωρία, τις σκουληκότρυπες και τα ταξίδια στο χρόνο.
Το παρόν βιβλίο —εμπλουτισμένο με 38 έγχρωμες εικόνες— παρουσιάζεται με κομψό, και κατανοητό από τον καθένα, τρόπο. Το Συντομότερο χρονικό του Χρόνου αποτελεί συνέχεια ενός μνημειώδους έργου. Ο Hawking για όλους!

• «Σήμερα βρισκόμαστε πλησιέστερα από ποτέ στην κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος. Σκοπός μας γράφοντας το βιβλίο αυτό ήταν να μοιραστούμε μαζί σας μέρος του ενθουσιασμού που προκαλούν οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, καθώς και τη νέα εικόνα της πραγματικότητας η οποία αναδύεται ως συνέπειά τους.»
Stephen Hawking

Με 38 νέες, παραστατικές, έγχρωμες εικόνες