Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Max Planck
Όψεις της φυσικής θεωρίας
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: A Survey of Physics
Σελίδες βιβλίου: 192
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1997
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Γιώργος Κατσιλιέρης
Ξένος εκδότης: Methuen & Co
ISBN: 978-618-5111-75-5
ID Ευδόξου: 16097
Βάρος: 0,295 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
21,00 €
Τιμή προσφοράς:
12,60 €
Έκπτωση:-40%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το ανά χείρας βιβλίο είναι μια πολύτιμη συλλογή δοκιμίων του Max Planck, νομπελίστα και πρωτεργάτη της κβαντικής επανάστασης. Μέσα στις σελίδες του, ο μεγάλος φυσικός διερευνά τις θεμελιώδεις ιδέες της φυσικής· περιγράφει πώς εμφανίστηκαν οι νέες ηλεκτρομαγνητικές θεωρίες, οι οποίες ήρθαν σε αντίθεση με την κλασική φυσική· εξετάζει διεισδυτικά τη σύγκρουση μεταξύ των θεωριών της μηχανικής, της ηλεκτροδυναμικής και της θερμοδυναμικής —και δείχνει την κατεύθυνση προς την πιθανή σύνθεσή τους· περιγράφει πώς εξελίχθηκε η έννοια του φωτός, από τον Νεύτωνα και τον Huygens μέχρι τον Maxwell και τη διατύπωση της δικής του κβαντικής θεωρίας.
Σε ολόκληρο το βιβλίο, ο Planck μεταδίδει τον ενθουσιασμό που διακατείχε την επιστημονική κοινότητα κατά την πρώτη φάση της κβαντικής επανάστασης, και δεν παραλείπει να περιγράψει, βήμα προς βήμα, την προσωπική του πορεία προς την ανάπτυξη της μνημειώδους κβαντικής θεωρίας του. 
Η ιστορική αξία του βιβλίου είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Εκτός αυτού, όμως, ο έλληνας επιστήμονας αλλά και ο μη ειδικός αναγνώστης έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτή τη μεγάλη φυσιογνωμία της σύγχρονης φυσικής και να διαπιστώσουν ότι η δύναμη ενός μεγάλου πνεύματος παραμένει πάντοτε ζωντανή και συγκλονιστική, ικανή να μας συναρπάζει και να μας αποκαλύπτει πρωτόγνωρες όψεις του κόσμου.