Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Lee Smolin
Τρεις δρόμοι προς την κβαντική βαρύτητα
Η νέα αντίληψη για το χώρο, το χρόνο και το Σύμπαν
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Three Roads to Quantum Gravity
Σελίδες βιβλίου: 320
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2002
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Φωτεινή Μαρκοπούλου-Καλαμάρα
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-960-7778-63-5
ID Ευδόξου: 22768063
Βάρος: 0,580 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
26,50 €
Τιμή προσφοράς:
21,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται το απλούστερο των ερωτημάτων: “Τι εστί χώρος και τι χρόνος;”. Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα ερωτήματα, και η επιστημονική πρόοδος εκτιμάται με μέτρο τις επαναστάσεις που έχουν δώσει σε αυτό νέες απαντήσεις. Προς το παρόν βρισκόμαστε εν μέσω μιας τέτοιας επανάστασης, κατά την οποία εξετάζονται όχι μία αλλά αρκετές νέες ιδέες για τον χώρο και τον χρόνο […].

Τούτο το βιβλίο αποσκοπεί στο να αποτελέσει ανταπόκριση από το μέτωπο. Σκοπός μου είναι να κοινοποιήσω τις νέες ιδέες σε μια γλώσσα που θα επιτρέψει σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει τις συναρπαστικές εξελίξεις. Δεν προαπαιτείται γνώση της σχετικότητας και της κβαντικής θεωρίας. Πιστεύω ότι ακόμη και κάποιος που δεν έχει ξαναδιαβάσει κάτι για τα εν λόγω θέματα θα μπορέσει να το παρακολουθήσει […].

Η νέα θεωρία που θα μας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία αφορούν τον χώρο και τον χρόνο δεν είναι ακόμη πλήρης, ήδη όμως διαθέτει όνομα: κβαντική θεωρία της βαρύτητας, ή απλώς κβαντική βαρύτητα […]. Στο τέλος του 21ου αιώνα, η κβαντική θεωρία της βαρύτητας θα διδάσκεται στα σχολεία όλου του κόσμου.»
—Από την Εισαγωγή και τον Επίλογο του βιβλίου

Είπαν για το βιβλίο

• «Πολύ δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ έναν καλύτερο οδηγό γι’ αυτό το εξαιρετικά στριφνό, αφηρημένο και μακράν της καθημερινής εμπειρίας μας θέμα [...].»
Scientific American

• «Το βιβλίο, με τη διεξοδική παρουσίαση του θέματός του, βρίσκεται πολύ μπροστά συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο συναφές βιβλίο για τον μη ειδικό αναγνώστη [...].Ο Smolin μάς διαβεβαιώνει ότι η έρευνα για την κβαντική θεωρία της βαρύτητας δεν είναι απλώς εν ζωή αλλά εν πλήρει ακμή […].»
Nature

• «Ο Smolin αφηγείται την ιστορία και παραθέτει τα επιχειρήματα με σαφήνεια και ενάργεια [...]. Οι Τρεις δρόμοι προς την κβαντική βαρύτητα είναι ένα σοβαρό φιλοσοφικό έργο [...].»
The New York Times Book Review

• «Το βιβλίο μάς βοηθάει να αντιληφθούμε τον σύγχρονο τρόπο σκέψης των φυσικών και το μεγάλο νοητικό τους εγχείρημα, διατηρώντας ένα επίπεδο γραφής, όχι υψηλότερο αυτού που παρουσιάζονται τα επιστημονικά θέματα σε τούτη την εφημερίδα [...].»
The Independent

• «Ο Lee Smolin είναι ένας λαμπρός, γνήσιος στοχαστής [...].»
Roger Penrose, The New York Times Magazine


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Τι είναι χώρος; Τι είναι χρόνος;