Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Jayant Narlikar
Η φωτεινή πλευρά της βαρύτητας (2η έκδοση)
Για την πιο αινιγματική δύναμη της Φύσης
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Lighter Side of Gravity
Έτος έκδοσης: 2000
Ξένος εκδότης: Cambridge University Press
ISBN: 978-960-6717-89-5

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αναμφίβολα, απ’ όλες τις θεμελιώδεις δυνάμεις που γνωρίζουμε στη φύση η βαρύτητα προβάλλει ως η πλέον αινιγματική. Μολαταύτα, διέπει ένα ευρύτατο φάσμα φυσικών διαδικασιών, που εκτείνεται από την κίνηση των τεράστιων υδάτινων μαζών κατά τις παλίρροιες έως και τη διαστολή του ίδιου του Σύμπαντος. Ωστόσο, ούτε ο περίφημος νευτώνειος νόμος του αντίστροφου τετραγώνου ούτε η μεγαλοφυής σύλληψη του Αϊνστάιν να συνδέσει τη βαρύτητα με το χώρο και το χρόνο, αλλά ούτε και οι μέχρι τώρα προσπάθειες των σύγχρονων θεωρητικών για την ενοποίηση όλων των θεμελιωδών δυνάμεων άρκεσαν για να εξιχνιαστεί πλήρως το μυστήριό της, το οποίο εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να αναζητεί τη λύση του.

Στο παρόν βιβλίο, το ζήτημα παρουσιάζεται σε μη τεχνικό επίπεδο, με απαράμιλλη διαύγεια και απλότητα. Χρησιμοποιώντας οικείες αναλογίες από την καθημερινή ζωή, ιστορίες και ανέκδοτα, πολυάριθμες εικόνες και περιγραφές συναρπαστικών αστρονομικών παρατηρήσεων, ο συγγραφέας —εξέχων αστροφυσικός της εποχής μας— κατορθώνει να διεξέλθει πληθώρα δυσεξήγητων φαινομένων και να αποσαφηνίσει πλείστα όσα δύσκολα σημεία. Και όλα τούτα χωρίς την παραμικρή υποχώρηση όσον αφορά την επιστημονική ακρίβεια.

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου είναι πλήρως αναθεωρημένη βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων και διευρυμένη ώστε να περιλαμβάνει την ανακάλυψη γιγαντιαίων βαρυτικών φακών στο Διάστημα, τα ευρήματα του δορυφόρου COBE, την ανίχνευση συμπαγών αντικειμένων μεγάλης μάζας στην άλω των γαλαξιών, τις εξελίξεις στην έρευνα για το πολύ πρώιμο Σύμπαν και άλλες νέες ιδέες της κοσμολογίας.

• «Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι επιστήμονες που να μπορούν να γράψουν τόσο όμορφα όσο ο Narlikar.»

The New Scientist