Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Karl Krumbacher
Ελληνικό ταξίδι
Κέρκυρα, Αθήνα, Πειραιάς, Δωδεκάνησα, Σμύρνη, Έφεσος Αϊδίνιο, Σύρος, Χίος, Λέσβος, Κωνσταντινούπολη
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Griechische Reise
Έτος έκδοσης: 1994
ISBN: 978-618-5111-55-7

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

• «Οι Έλληνες μιλούν για πολιτική περισσότερο από ό,τι ίσως οι περισσότεροι άλλοι λαοί, αλλά για την έννοιά της έχουν μια πολύ συγκεχυμένη εικόνα. […]»

• «[…] Όποιος ασπάζεται την […] αβασάνιστη πίστη περί πλήρους εκσλαβισμoύ, εξαλβανισμού, εκφραγκισμού και εκτουρκισμού του ελληνικού πληθυσμού, θα πέσει ο ίδιος έξω με μεγάλη ευκολία. […]»

• «[…] οι συνεχείς εναλλαγές των Κυβερνήσεων προξενούν στη χώρα τόσο μεγάλη ζημιά, ώστε καμιά απ’ αυτές δεν μπορεί να φέρει σε πέρας μεγαλόπνοα έργα για δύο λόγους: α) η Κυβέρνηση αναλίσκει μεγάλη ποσότητα δυνάμεων, για να κρατηθεί για λίγο καιρό στην εξουσία, και β) σπάνια είναι εφικτή μια ήσυχη […] αντιμετώπιση των πραγμάτων, γιατί ο φόβος της επικείμενης πτώσης βρίσκεται επί θύραις. […]»

• «[…] Ιδιαιτέρως μεγάλο θαυμασμό αξίζει η πλούσια δράση που αναπτύσσουν [οι Έλληνες] για τη μόρφωση του λαού. […]»

• «Διαπνεόμενος υπό του πόθου να γνωρίση την χώραν, εις την μελέτην της οποίας αφιέρωνε βαθμηδόν την ζωήν του, κατώρθωσε και έλαβε την βαυαρικήν αρχαιολογικήν υποτροφίαν και επεχείρησεν οκτάμηνον […] επιστημονικόν ταξίδιον εις την Ελλάδα, την χώραν, ως την απεκάλει, “των πόθων και νεανικών του ονείρων”, προς επιτόπιον μελέτην […]. Επανελθών με πλούσιας γνώσεις χώρας και λαού εις Γερμανίαν, εξέδωκε βραδύτερον, εν ζωηρά και γλαφυρά περιγραφή, τας αναμνήσεις του υπό τον τίτλον “Ελληνικόν ταξίδιον”.»

Ιω. Καλιτσουνάκις, Μ.Ε.Ε., τ. 15ος, σ. 276 (1931).

• «Σταθμό στη ζωή του Κρουμπάχερ αποτέλεσε το οκτάμηνο ερευνητικό ταξίδι του στην Ελλάδα (Οκτ. 1884-Μάιος 1885). Η ενδελεχής μελέτη […] του Ρωμανού του Μελωδού στην Πάτμο έστρεψε οριστικά το ενδιαφέρον του προς τα βυζαντινά πράγματα […]».

Α. Μαρκόπουλος, Εκπαιδευτική Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Παγκόσμιο βιογραφικό λεξικό, τ. 5ος, σ. 103.

• «[…] Τω 1886 περιηγήθη την Ελλάδα και την Τουρκίαν χάριν μελετών, δημοσιεύσας σχετικώς το “Ελληνικόν Ταξίδιον”. Αλλά και βραδύτερον επεσκέφθη την Ελλάδα […]».

Ά[ριστος] Κ[αμπάνης], Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ελευθερουδάκη, τ. 8ος (1930), σ. 235.

• «[…] Χάριν μελέτης των χειρογράφων κωδίκων του Ρωμανού του Μελωδού, μετέβη εις Πάτμον, επεξέτεινε δε τας ερεύνας του και εις άλλα μέρη της Ελληνικής Ανατολής. (Πρβλ. το βιβλίον του […] “Ελληνική Οδοιπορία”, 1886) […]».

Ν.Α. Βέης (Bees), Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «Ηλίου», τ. 11ος, σ. 607.