Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Serge Lang
Μαθηματικές συναντήσεις
Με μαθητές γυμνασίου και λυκείου
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Math! Encounters with High School Students
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1998
Ξένος εκδότης: Springer Verlag
ISBN: 978-618-5111-16-8

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα μαθήματα που δίδαξε ο S. Lang —παγκοσμίου φήμης καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale— σε μαθητές της μέσης εκπαίδευσης. Τα κείμενα έχουν μεταγραφεί από τις μαγνητοταινίες όσο πιστά γίνεται, ώστε να διατηρηθεί το ζωντανό ύφος τους. Στόχος του συγγραφέα ήταν να δείξει στους μαθητές όμορφα μαθηματικά, στο επίπεδο της δικής τους τάξης, ιδωμένα όμως με τον τρόπο ενός έμπειρου μαθηματικού.
«Η γνώμη μου είναι ότι στα περισσότερα σχολικά βιβλία τα μαθηματικά θέματα αντιμετωπίζονται χωρίς συνοχή. Η μια λεπτομέρεια στοιβάζεται πάνω στην άλλη, συχνά χωρίς ρυθμό ή λογική. Δεν αποσαφηνίζονται οι σημαντικές γραμμές της μαθηματικής σκέψης, στις οποίες μπορεί να ενταχθεί η τεχνική ώστε να γίνεται ευχάριστα αποδεκτή και να έχει κάποιο νόημα. Και είναι μεγάλο κρίμα, διότι η ενασχόληση με τα μαθηματικά αποτελεί δραστηριότητα όμορφη και γεμάτη ζωντάνια», σημειώνει ο συγγραφέας στο προλογικό του σημείωμα.
Τα μαθήματα αφορούν γεωμετρικά και αλγεβρικά θέματα τα οποία είναι κατανοητά στο επίπεδο της τρίτης γυμνασίου και της πρώτης λυκείου. Εφόσον οι μαθητές αυτών των επιπέδων κατόρθωσαν τόσο να κατανοήσουν όσο και να απολαύσουν όλα τούτα τα μαθηματικά, το ίδιο θα συμβεί και με εσάς (είτε είστε μαθητής είτε καθηγητής)· ξεφυλλίστε το βιβλίο, απολαύστε τη φρεσκάδα του, και εμπνευσθείτε από τη νέα διδακτική προσέγγιση.