Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:QUANTUM
Φυσικής γυμνάσματα
Ερωτήσεις στην κλασική φυσική με τις απαντήσεις τους
ΕκτύπωσηEmail

Ηλικίες: άνω των 15
Έτος έκδοσης: 2000
Ξένος εκδότης: Quantum
ISBN: 978-618-5111-34-2

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνολικά 27 κείμενα φυσικής της στήλης «Καλειδοσκόπιο» του περιοδικού Quantum. Τα 17 έχουν δημοσιευθεί κατά την περίοδο Μαΐου 1994 - Μαρτίου 2000 και τα 10 είναι αδημοσίευτα (από την εποχή που το περιοδικό δεν κυκλοφορούσε στα Ελληνικά). Οι ερωτήσεις του βιβλίου —οι οποίες διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους και αποσκοπούν κυρίως στο να καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη του αναγνώστη— αναφέρονται σε βασικά ζητήματα της λυκειακής φυσικής (από τα κεφάλαια της μηχανικής, του ηλεκτρισμού, της ακουστικής, της θερμότητας, της οπτικής, της μοριακής και ατομικής φυσικής) αλλά και σε θέματα αστρονομίας, σχετικότητας και βιολογίας. Οι ερωτήσεις, επιπλέον, συνοδεύονται από παράξενα παραλειπόμενα της ιστορίας της φυσικής, τα οποία προσφέρουν μια αίσθηση της διανοητικής περιπέτειας του ανθρώπινου πνεύματος στην προσπάθειά του να κατανοήσει τον φυσικό κόσμο, μια αίσθηση πολύτιμη που συχνά απουσιάζει από τα διδακτικά βιβλία. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων παρατίθενται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου και δεν περιέχουν καθόλου τύπους.

Είπαν για το βιβλίο

«... Τρέφω μεγάλες ελπίδες ότι το Quantum θα ανοίξει δρόμους στην ευρύτητα, την ποικιλία, τη ζωηρότητα, τον πλούτο και το βάθος, τις συγκινήσεις των μαθηματικών και της φυσικής, που ίσως έχουν αποκοπεί από τη σχολική εμπειρία... Το Quantum δεν μοιάζει με τα άλλα επιστημονικά περιοδικά, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα...»

William Thurston, Μετάλλιο Φιλντς, Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

«... Εξαιρετική προσπάθεια, μοναδική θα έλεγα για την Ελλάδα... Το Quantum ίσως προσφέρει στον τόπο μας ό,τι δεν έχουν προσφέρει μέχρι τώρα “μεγαλόστομες μεταρρυθμίσεις”, που ξεχνιούνται σε μία νύχτα...»

Δημήτρης Νανόπουλος, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

«... Γεμάτο εξαιρετικά θέματα· υπέροχο υλικό φυσικής και μαθηματικών για μαθητές και φοιτητές...»

Nature