Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:QUANTUM
Ο λύκος, ο Μυνχάουζεν και ο Νεύτων
Σαράντα κείμενα για θέματα μηχανικής (και όχι μόνο)
ΕκτύπωσηEmail

Ηλικίες: άνω των 17
Έτος έκδοσης: 1999
Πρόλογος βιβλίου: Ανδρέας Κασσέτας
Ξένος εκδότης: Quantum
ISBN: 978-618-5111-66-3

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα κείμενα του βιβλίου είναι όλα πρωτότυπα και θα συμβάλουν στην ανανέωση μιας εγχώριας παράδοσης που θέλει να απουσιάζει η αίσθηση της δροσιάς από τα προβλήματα φυσικής. Είναι όμως και κείμενα για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειαστείτε μολύβι και χαρτί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η ενασχόληση μαζί τους θα σας δημιουργήσει την αίσθηση της απόλαυσης.

Είπαν για το βιβλίο

• «Τα προβλήματα μηχανικής στα κείμενα του βιβλίου θα συμβάλουν στην ανανέωση μιας εγχώριας παράδοσης που θέλει από τα προβλήματα φυσικής να απουσιάζει η αίσθηση της δροσιάς. Είναι όμως και προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειαστεί μολύβι και χαρτί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι η ενασχόληση μαζί τους θα δημιουργήσει στον ενασχολούμενο και μια ακόμη απόλαυση. Εκέινη που πηγάζει από τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η σκέψη μας προκειμένου να ανακαλύψει τα κατάλληλα μονοπάτια και στη συνέχεια να αναρριχηθεί στα ποιο απόκρημνα σημεία της "γέφυρας", ικανοποίηση ορειβάτη τη στιγμή που έχει φτάσει στην κορυφή.»

Ανδρέας Κασσέτας, καθηγητής Φυσικής

«… Τρέφω μεγάλες ελπίδες ότι το Quantum θα ανοίξει δρόμους στην ευρύτητα, την ποικιλία, τη ζωηρότητα, τον πλούτο και το βάθος, τις συγκινήσεις των μαθηματικών και της φυσικής, που ίσως έχουν αποκοπεί από τη σχολική εμπειρία… Το Quantum δεν μοιάζει με τα άλλα επιστημονικά περιοδικά, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα…»

William Thurston, Μετάλλιο Φιλντς, καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

«… Εξαιρετική προσπάθεια, μοναδική θα έλεγα για την Ελλάδα… Το Quantum ίσως προσφέρει στον τόπο μας ό,τι δεν έχουν προσφέρει μέχρι τώρα “μεγαλόστομες μεταρρυθμίσεις”, που ξεχνιούνται σε μια νύχτα…»

Δημήτρης Νανόπουλος, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας

«… Γεμάτο εξαιρετικά θέματα· υπέροχο υλικό μαθηματικών και φυσικής για μαθητές και φοιτητές…»

Nature