Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Steven Weinberg
Όνειρα για μια Τελική Θεωρία
Η αναζήτηση των θεμελιωδών νόμων της Φύσης
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Dreams of a Final Theory
Έτος έκδοσης: 1995
Ξένος εκδότης: Pantheon Books
ISBN: 978-618-5111-10-6

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες του κόσμου, ο Steven Weinberg, μας αφηγείται την ιστορία της συναρπαστικότερης διανοητικής περιπέτειας που εκτυλίσσεται στην εποχή μας: της αναζήτησης των τελικών νόμων της φύσης.

Η εκπληκτική επιτυχία της φυσικής κατά τον 20ό αιώνα έχει μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το χώρο, το χρόνο και την πραγματικότητα· έχει αλλάξει ακόμη και τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τη φύση. Η κινητήρια δύναμη αυτής της επανάστασης είναι η αναζήτηση των έσχατων νόμων της φύσης, η προσπάθεια να κατανοήσουμε για ποιο λόγο η φύση έχει τη μορφή και τη λειτουργία που γνωρίζουμε.

Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Steven Weinberg αναλύει τις σημαντικότερες όψεις της σύγχρονης φυσικής (από την ειδική και τη γενική θεωρία της σχετικότητας ώς την κβαντική μηχανική και τη θεωρία χορδών) και αναπτύσσει τις απόψεις του για τον αναγωγισμό, την ομορφιά των επιστημονικών θεωριών, το ζήτημα της ύπαρξης του Θεού, τις προοπτικές της φυσικής και τη σχέση της φιλοσοφίας με την επιστήμη. Ο διαπρεπής φυσικός οραματίζεται τη διαμόρφωση μιας τελικής θεωρίας, εξετάζει την επίδραση που θα έχει η ανακάλυψή της στο ανθρώπινο πνεύμα και μοιράζεται με τον αναγνώστη τις αγωνίες και τις ελπίδες του για τη διατύπωσή της.

Είπαν για το βιβλίο

• «Αν ενδιαφερόμαστε σοβαρά για τη φύση της πραγματικότητας, πρέπει να μελετήσουμε με πολλή προσοχή τις απόψεις του Steven Weinberg.»

Roger Penrose, The New York Review of Books

• «Η κοινότητα των φυσικών δικαιούται να περιμένει πολλά από ένα βιβλίο του Weinberg, ενός από τα πιο διακεκριμένα μέλη της· το Όνειρα για μια τελική θεωρία ικανοποιεί απόλυτα αυτές τις προσδοκίες. Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το μελετήσει κάθε φυσικός, φιλόσοφος και σκεπτόμενος άνθρωπος.»

Frank Wilczek, Physics Today

• «Ένα από τα καλύτερα αναγνώσματα που μπορώ να προτείνω… σαφές, ειλικρινές και πλούσιο σε πληροφορίες.»

Philip Morrison, Scientific American

• «Ο Steven Weinberg, ένας από τους κορυφαίους θεωρητικούς φυσικούς, εξετάζει στο βιβλίο του μια ευρεία ποικιλία δύσκολων και επίμαχων επιστημονικών θεμάτων, και παρουσιάζει τα προσωπικά του συμπεράσματα χρησιμοποιώντας μια διαυγή και εκφραστική γλώσσα.»

Hans Christian von Baeyer, Boston Globe

• «Εξαιρετικά καλογραμμένο και διαφωτιστικό. Ο Weinberg είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς θεωρητικούς φυσικούς στον κόσμο.»

Martin Gardner, Washington Post Book World

• «Μια δελεαστική πρόσκληση στην αναζήτηση των τελικών νόμων της φύσης.»

Newsweek

• «Σε αυτό το βιβλίο, η αφήγηση, οι απόψεις του συγγραφέα για τις επιστημονικές θεωρίες και τα συμπεράσματα συνδυάζονται αρμονικά, με έναν τρόπο που ο μη ειδικός αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει και να απολαύσει.»

Science News

• «Καθοδηγεί και πληροφορεί τον αναγνώστη με τη σαφήνεια και την αυτοπεποίθηση ενός μεγάλου δασκάλου.»

—Sunday Times

• «Aποτελεί μια άριστη εισαγωγή στη σύγχρονη φυσική και τις φιλοδοξίες της.»

—San Francisco Chronicle


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Η επιστήμη και οι αφηγήσεις της

Ανακαινιστής της Φυσικής, υλιστής και μαχόμενος αθεϊστής