Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:André Brahic
Τα παιδιά του Ήλιου
Eξέλιξη και εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Enfants du Soleil
Σελίδες βιβλίου: 440
Ηλικίες: άνω των 17
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ + έγxρωμο ένθετο
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2002
Ξένος εκδότης: Odile Jacob
ISBN: 978-960-7778-59-8
ID Ευδόξου: 15977
Βάρος: 0,865 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,00 €
Τιμή προσφοράς:
22,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

• Αποτελεί το ηλιακό μας σύστημα μια τερατώδη εξαίρεση στην κανονικότητα του Σύμπαντος ή όχι; Υπάρχουν άλλα πλανητικά συστήματα στον Γαλαξία; Νοήμονα όντα; Η ιστορία της ζωής στη Γη είναι μοναδική ή, αντίθετα, κοινότοπη; Πώς σχηματίσθηκαν ο Ήλιος, η Γη και οι πλανήτες;  Διασώζονται κατάλοιπα της πρωταρχικής ύλης και πού; Υπάρχει δέκατος πλανήτης στο ηλιακό σύστημα; Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές των πλανητών και των δορυφόρων τους; Τι συνθήκες επικρατούν σε αυτούς; Από τι συντίθενται και πώς συμπεριφέρονται οι κομήτες και οι αστεροειδείς; Πόσο επικίνδυνοι είναι; Τι σώματα περιλαμβάνει ο μεσοπλανητικός χώρος; Ποιες θεωρίες υπάρχουν για το σχηματισμό της Σελήνης; Είναι «κόρη», «θεραπαινίδα» ή «αδελφή» του πλανήτη μας; Ο πλανήτης Δίας σχηματίσθηκε πριν ή μετά τη Γη; Ποια προγράμματα εξερεύνησης του ηλιακού συστήματος βρίσκονται σε εξέλιξη και ποια νέα προετοιμάζονται; Πότε προβλέπεται η αποστολή ανθρώπων στον Άρη; Πώς εμφανίσθηκε η ζωή στον πλανήτη μας και ποιες υπήρξαν οι κινητήριες δυνάμεις της εξέλιξής της; Ποιο θα είναι το μέλλον της Γης και του Ήλιου; Ποιο του Γαλαξία και του Σύμπαντος;

• Τα τελευταία 40 χρόνια, αφότου άρχισε η εξερεύνηση του Διαστήματος, έχουμε μάθει περισσότερα για το Σύμπαν, το ηλιακό σύστημα και τη θέση μας σε αυτό απ' όσα γνωρίζαμε εδώ και 40 αιώνες. Ο André Brahic, με τούτο το υπέροχο βιβλίο του, μας προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης σχετικά με την ιστορία της προέλευσής μας. Μας ξεναγεί σε μακρινούς πλανήτες, αστεροειδείς, γαλαξίες και αστρικά σμήνη, και ξεδιπλώνει μπροστά μας το χρονικό της δημιουργίας του Σύμπαντος, χωρίς να ξεχνά τα ανθρώπινα όντα —τα οποία σχηματίσθηκαν από τα στοιχεία του Ήλιου, και επομένως είναι παιδιά του...

«Οι πρωτόγονες αντιλήψεις του παρελθόντος, τότε που οι πλανήτες θεωρούνταν αντικείμενα μυστηριώδη και προικισμένα με υπερφυσικές δυνάμεις, επιβιώνουν μέχρι σήμερα στις γελοίες δοξασίες περί ιπτάμενων δίσκων. Σε τέτοιες δοξασίες στηρίζονται κάποιοι, ακόμη και στις μέρες μας, εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη ευπιστία. Είναι προφανές ότι η θέση των πλανητών τη στιγμή της γέννησης (ή μήπως της σύλληψης;) ενός ατόμου δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στο μέλλον του. Επιπλέον, χιλιάδες αστρονόμοι, που παρατηρούν νυχθημερόν τον ουρανό με τα πιο τελειοποιημένα όργανα, ικανά να διακρίνουν αμέσως την εμφάνιση ενός νέου άστρου ανάμεσα σε δεκάδες εκατομμύρια άλλα της ίδιας φωτεινότητας, δεν αντιλήφθηκαν ποτέ κάποια απόβαση εξωγήινων στη Γη. Και βέβαια, είναι οι πρώτοι που υποστηρίζουν την πιθανή τους ύπαρξη και αναζητούν με σοβαρότητα τα ίχνη τους, έχοντας έτοιμες τις σαμπάνιες για να τους υποδεχθούν όπως πρέπει!

Πάντα συνιστώ στους φοιτητές μου να μποϊκοτάρουν τις εταιρείες έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και τους εκδοτικούς οργανισμούς, που προωθούν ωροσκόπια, αστρολογικά περιοδικά ή ιστορίες για ιπτάμενους δίσκους. Δεν τρέφω εχθρικά συναισθήματα απέναντι σε όσους πιστεύουν αυτές τις ανοησίες, αλλά δεν ανέχομαι καθόλου εκείνους που τις εμπορεύονται. Οι διευθυντές αυτών των εκδοτικών οργανισμών ή των τηλεοπτικών σταθμών αποδεικνύουν έτσι ότι περιφρονούν το κοινό τους. Αποβλέπουν μόνο στο κέρδος, όποια και αν είναι τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν για αυτό τον σκοπό.

Η πολιτεία, η οποία δαπανά σημαντικά ποσά για την παιδεία, δεν πρέπει να τηρεί ανεκτική στάση απέναντι σε τούτες τις αγυρτείες. Η πνευματική μόλυνση την οποία προκαλούν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξίσου επικίνδυνη με τις άλλες μορφές μόλυνσης…»

—Από τον Επίλογο του βιβλίου