Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Richard P. Feynman
Το νόημα των πραγμάτων
Σκέψεις ενός πολίτη-επιστήμονα
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Meaning of It All
Έτος έκδοσης: 1998
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-618-5111-90-8

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ανάμεσα στους μεγάλους αμερικανούς φυσικούς του αιώνα μας ο περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό είναι, χωρίς άλλο, ο Richard Feynman (βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1966). Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχουν μελετήσει τις Διαλέξεις του, έχουν απολαύσει τις βιογραφίες του, ενώ το πνεύμα του και ο εκκεντρικός του χαρακτήρας έχουν αποτελέσει θέμα ειδικών τηλεοπτικών εκπομπών —ακόμη και κινηματογραφικής ταινίας. Παρ’ ότι είναι πολλοί εκείνοι που εκτιμούν τη συνεισφορά του στην επιστήμη της φυσικής κατά τον 20ό αιώνα, λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει την ευρύτητα του προβληματισμού του για τον κόσμο γύρω μας —πόσο βαθιά και στοχαστικά συλλογίζεται επάνω στα θρησκευτικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

Το παρόν βιβλίο βασισμένο σε μια σειρά αδημοσίευτων διαλέξεων που έδωσε για το ευρύ κοινό στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το 1963, έρχεται να μας αποκαλύψει αυτή την άλλη πλευρά του Feynman· μια πλευρά που προβάλλει μέσα από τις αναφορές του στην αιώνια διαμάχη επιστήμης και θρησκείας, στη δυσπιστία των πολιτών έναντι των πολιτικών, στα προβλήματα της παγκόσμιας ειρήνης και των εξοπλισμών. Αλλά και η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, οι ψευδοεπιστήμες, η διά της πίστεως θεραπεία και η τηλεπάθεια δεν ξεφεύγουν από το κριτικό του πνεύμα. Αυτός είναι ο Richard Feynman: στοχαστικός, διασκεδαστικός, διαφωτιστικός.

Είπαν για το βιβλίο

• «Μια θαυμάσια συλλογή προσωπικών ιστοριών και στοχασμών για τη ζωή, στο αυθεντικό στιλ του Feynman. Ένα βιβλίο για τον πραγματικό άνθρωπο και τα προβλήματά του, όχι για φιλοσοφικές αφαιρέσεις [...].»

Freeman Dyson, The New York Review of Books

• «Αλλη μια φορά ένας αεικίνητος Feynman [...].»

Timothy Ferris, The New York Times

• «Διασκεδαστικό και προκλητικό βιβλίο... Ο Feynman έχει πολλά ακόμη να μας πει —ακόμη κι από εκεί που βρίσκεται [...].»

Marcus Chown, The New Scientist

• «Μια πνευματώδης σύνοψη της φιλοσοφίας του Feynman για την επιστήμη, αλλά και μια εξαιρετική φιλοσοφία για τη ζωή [...].»

John Gribbin, The Sunday Times