Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Scientific American
Τεύχος: Μάιος 2004
ΕκτύπωσηEmail

  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου τεύχους:
8,00 €
Τιμή προσφοράς:
2,00 €
Έκπτωση:-75%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Adam G. Riess και Michael S. Turner

Από την επιβράδυνση στην επιτάχυνση

Μακρινοί σουπερνόβα αποκαλύπτουν το κρίσιμο χρονικό σημείο κατά το οποίο η διαστολή του σύμπαντος μετετράπη από επιβραδυνόμενη σε επιταχυνόμενη.

ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Georgi Dvali

Βγαίνοντας από το σκοτάδι

Ίσως η κοσμική επιτάχυνση δεν προκαλείται από τη σκοτεινή ενέργεια εν τέλει, αλλά από μια ακατάσχετη διαρροή της βαρύτητας έξω από τον Κόσμο μας.

ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Michael A. Strauss

Διαβάζοντας τα σχέδια της δημιουργίας

Στους πιο πρόσφατους χάρτες του σύμπαντος αποτυπώνονται εκατοντάδες χιλιάδες γαλαξίες, που η συνομάδωσή τους προέκυψε από την εξέλιξη αρχέγονων διακυμάνσεων.

ΠΛΑΝΗΤΟΛΟΓΙΑ

Steven J. Dick

Η διάβαση της Αφροδίτης

Όταν τον επόμενο μήνα η Αφροδίτη θα διασχίζει τον ηλιακό δίσκο, οι επιστήμονες θα τιμούν μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες στην ιστορία της αστρονομίας.

ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ

Wayne Hu και Martin White

Η κοσμική συμφωνία

Νέες παρατηρήσεις της ακτινοβολίας του κοσμικού μικροκυματικού υποβάθρου δείχνουν ότι το πρώιμο σύμπαν αντηχούσε από αρμονικές ταλαντώσεις.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Daniel Grossman

Πρώιμη άνοιξη

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται νωρίτερα την άνοιξη, αλληλοεξαρτώμενα είδη σε πολλά οικοσυστήματα αποσυγχρονίζονται επικίνδυνα.

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

W. Wayt Gibbs

Το αφανές γονιδίωμα: πέραν του DNA

Το DNA εθεωρείτο κάποτε ο μοναδικός τόπος διαφύλαξης των γενετικών πληροφοριών. Σήμερα όμως οι βιολόγοι αρχίζουν να αποκωδικοποιούν μια ξεχωριστή, πολύ πιο εύπλαστη στιβάδα πληροφορίας που βρίσκεται κρυμμένη μέσα στα χρωμοσώματα. Η γενετική παραμερίζει για να προβάλει η επιγενετική.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Partha Dasgupta και Eric Maskin

Το δικαιότερο εκλογικό σύστημα

Όλα τα εκλογικά συστήματα έχουν μειονεκτήματα. Ωστόσο, ποιο σύστημα αντανακλά με τον πιστότερο δυνατό τρόπο τις απόψεις των εκλογέων για τους υποψηφίους;