Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Luc Montagnier
Ιοί και άνθρωποι
AIDS: Γεγονότα, έρευνες και προβληματισμοί
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Des Virus et des Hommes
Σελίδες βιβλίου: 372
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1995
Ξένος εκδότης: Odile Jacob
ISBN: 978-618-5111-76-2
ID Ευδόξου: 22768208
Βάρος: 0,575 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
22,00 €
Τιμή προσφοράς:
11,00 €
Έκπτωση:-50%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Τον καιρό της ειρήνης, οι γιοι θάβουν τους πατέρες τους· τον καιρό του πολέμου, οι πατέρες θάβουν τους γιους τους», έγραφε ο Ηρόδοτος. Είναι αλήθεια ότι διεξάγεται ένας πραγματικός πόλεμος από τότε που εμφανίστηκε το AIDS, το 1981, αυτή η ασθένεια που καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πρωτοπορία της έρευνας βρίσκεται ο Luc Montagnier, ένας από τους σημαντικότερους ιολόγους του κόσμου. Είναι ο επιστήμονας που, μαζί με την ομάδα του στο Ινστιτούτο Pasteur, ανακάλυψε το 1983 τον ιό ο οποίος έχει προκαλέσει σήμερα μια πραγματική πανδημία.
Σε τούτο το εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο, ο Luc Montagnier αναφέρεται στην ερευνητική εργασία που τον οδήγησε σ’ αυτήν την ανακάλυψη και περιγράφει τη διαμάχη του με τον αμερικανό επιστήμονα Robert Gallo. Ο αναγνώστης θα μπορέσει να βρει μια ευσύνοπτη, περιεκτική, αλλά επίσης πλήρη και διαφωτιστική παρουσίαση των γνώσεων που διαθέτουμε όσον αφορά τον ιό και την προέλευσή του, τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ασθένεια, τις δυνατότητες θεραπείας και ανακάλυψης εμβολίου, και τη γεωγραφική εξάπλωση του AIDS. Ακόμη, ο συγγραφέας αναπτύσσει τις απόψεις του για τις ευθύνες των πολιτικών και εκθέτει τις σκέψεις του για τις επιπτώσεις της επιδημίας του AIDS στα δημόσια συστήματα υγείας και σε ολόκληρη την κοινωνία, ενώ δεν παραλείπει να μας ενημερώσει και για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η έρευνα.
Πρόκειται για ένα βιβλίο πλούσιο σε πολύτιμες πληροφορίες, γραμμένο από έναν επιστήμονα και ερευνητή που μάχεται σε έναν από τους δραματικότερους πολέμους του αιώνα μας.

Το AIDS εισέβαλε στην κοινωνία μας, έθεσε υπό αμφισβήτηση τις βεβαιότητές μας, κλόνισε τις προκαταλήψεις μας και εγείρει τώρα θέμα παγκόσμιας αλληλεγγύης. Μήπως η ιατρική και η επιστήμη θα παραμείνουν διαρκώς ανήμπορες απέναντι σ’ αυτήν τη νέα μάστιγα, αρνητική συνέπεια ενός πολιτισμού ανταλλαγών παγκοσμίου επιπέδου; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο.
Θα ήταν λάθος να πούμε ότι η έρευνα σημειώνει καθυστέρηση ή ότι η ιατρική έχει αποτύχει. Έχουν γίνει πολλά, και πρωτίστως υπάρχει πλέον αγωγή που επιβραδύνει το καταστροφικό έργο του ιού. Εξετάζονται οι κεντρικοί ερευνητικοί άξονες που θα μας επιτρέψουν να κατασκευάσουμε το εμβόλιο. Το σύστημα υγείας βρήκε τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών, και επιτέλους καρποφορεί το έργο που προσέφεραν από την αρχή πολυάριθμοι σύλλογοι, τουλάχιστον στις δυτικές χώρες, βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή, εξανθρωπίζοντας την ασθένεια.
Στις μέρες μας, η μάχη πρέπει να δοθεί ταυτοχρόνως και με το ίδιο σθένος σε τρία μέτωπα: πρέπει να κατανοήσουμε ακόμη βαθύτερα, αλλά πρέπει επίσης να περιθάλψουμε και να προλάβουμε, περισσότερο παρά ποτέ. Με το τίμημα αυτό, η πιθανότητα να απαλλαγούμε από τη νόσο δεν θα αποτελεί πια χιμαιρικό όνειρο. Κάποιοι, ίσως, θα μπορέσουν τότε να πουν: «Είχα AIDS». Τότε θα έχουμε κερδίσει τη μάχη κατά του χρόνου.
Luc Montagnier, από την Εισαγωγή του βιβλίου