Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Το φάντασμα του Λεονάρντο
Σκέψεις και ημέρες ενός φυσικού
ΕκτύπωσηEmail

Σελίδες βιβλίου: 220
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1989
Πρόλογος βιβλίου: Βασίλης Κ. Ξανθόπουλος
ISBN: 978-960-7023-12-4
ID Ευδόξου: 41955008
Βάρος: 0,350 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
18,00 €
Τιμή προσφοράς:
14,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Στις διακόσιες περίπου σελίδες που προέκυψαν, συμβιώνουν υποκριτικά ποικίλα θραύσματα του προσωπικού μου σύμπαντος. Φτελιές και ασημόλευκες, άνθρωποι/έφηβοι και άνθρωποι/παιδιά, κορμοράνοι και κοτσύφια, αστέρια της Εθνικής Αργεντινής και της θερινής νύχτας, γορίλες στην ομίχλη, μέρες από Τσέρνομπιλ, η Μεγάλη Πρέσπα, η Μεγάλη Άρκτος και η Μεγάλη Παρασκευή, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν και Γκαίτε, πράγματα που έγιναν και άλλα που ματαιώθηκαν ενώ θα μπορούσαν να γίνουν, κάποιοι περίπατοι της επιστήμης με τη φαντασία, ένας προσωπικός μου καημός να μιλήσω στον κόσμο για το περιεχόμενο της φυσικής επιστήμης και κυρίως καταγραφές της σχολικής ενδοχώρας και της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι/δάσκαλοι και οι μαθητές τους…»

«Η πρεμιέρα. Οι μαθητές, ο παπάς και οι δάσκαλοι. Και το νερό που αγιάζεται. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο αγιασμός για τον καινούργιο Σεπτέμβριο. Μαζί και η τελετουργία των «αλτ» των «προσοχών» και των «αναπαύσεων». Το καλοκαίρι υπάρχει ακόμη. Γύρω μας, μέσα μας. Και όχι μονάχα σαν λιακάδα πρωινή ή σαν μνήμη πρόσφατη. Υπάρχει μέσα στα κοιτάγματα, προσδιορίζει μέχρι και τη θερμοκρασία στις χειραψίες μας.

Κλείνω την πόρτα πίσω μου και σκαρφαλώνω στην έδρα, το Φθινόπωρο άρχισε. Ξεκινάω να περιεργάζομαι όλο αυτό το καινούργιο ανθρωποσύνολο, που το λένε Δευτέρα Γυμνασίου, στην αρχή όπως το δάσος που δείχνει πρασινοσυνεχές γιατί δεν έχεις ακόμη πλησιάσει, να μπορέσεις να διακρίνεις ένα-ένα τα δέντρα του. Καμιά τριανταριά άνθρωποι στην ηλικία της αναποφασιστικότητας και των ονείρων με τα οποία τρεφόμαστε στη ζωή μας την υπόλοιπη…»

Είπαν για το βιβλίο

• «Οι σκέψεις που θα προκύψουν από την ανάγνωση των βιβλίων θα σε βοηθήσουν να νιώσεις τη μαγεία της φυσικής και τη σχέση της με το καθετί.»

Φυσικός Κόσμος

• «Μέσο κίνησης του Φαντάσματος η πρωτότυπη και απόλυτα προσωπική γραφή του Αντρέα Κασέτα. Ξεγλιστρώντας συνειδητά από την ευκολία των τετριμμένων αναλύσεων και γενικεύσεων, δικαιώνει των τίτλο του βιβλίου και τις δικές του (τις δικές μας, δηλαδή) αγωνίες και αναζητήσεις.»

Νέα Οικολογία

• «Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ευτυχούς σύμπτωσης· ο Αντρέας Κασέτας είναι φυσικός και ποιητής. Το θέμα του βιβλίου είναι η ποίηση της φύσης και η ποιητικότητα της φυσικής!»

Διαβάζω


Κριτικές αναγνωστών:

Η ποίηση της φύσης και η ποιητικότητα της Φυσικής

Η αναζήτηση της χαμένης συνολικότητας