Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Elisabeth Badinter
ΧΥ
Η ανδρική ταυτότητα
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: XY de l' identité masculine
Σελίδες βιβλίου: 336
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1994
Ξένος εκδότης: Odile Jacob
ISBN: 978-960-7023-76-6
ID Ευδόξου: 17855
Βάρος: 0,490 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
23,00 €
Τιμή προσφοράς:
18,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το XY είναι ο χρωμοσωμικός τύπος του άνδρα. Τα χρωμοσώματα X και Y θέτουν σε κίνηση τους μηχανισμούς σεξουαλικής διαφοροποίησης του άνδρα από τη γυναίκα και προσδιορίζουν γενετικά το ανδρικό φύλο. Αλλά, αν το ΧΥ είναι η πρωταρχική συνθήκη για την ανδρική ανθρώπινη ύπαρξη, δεν αρκεί και για να τη χαρακτηρίσει. Από το XY έως την αίσθηση της ανδρικής ταυτότητας, ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια. Άλλοτε, η αρρενωπότητα φαινόταν αυταπόδεικτη, αντίθετη με τη θηλυκότητα και άσχετη με την ομοφυλοφιλία· κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, όμως, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Το ΧΥ παραμένει σταθερό, αλλά η ανδρική ταυτότητα δεν είναι πια η ίδια. Ο παλιός άνδρας πεθαίνει, αφήνοντας τη θέση του σε έναν άλλον, συμφιλιωμένο με τη βαθύτερή του ταυτότητα, του οποίου το περίγραμμα μπορούμε μόλις να διακρίνουμε.

Σε αυτό το βιβλίο, που σημείωσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία στη Γαλλία και προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των ειδικών και της κοινής γνώμης, η Elisabeth Badinter επιχειρεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη της ανδρικής ταυτότητας και της ομοφυλοφιλίας. Προσεγγίζει το θέμα της μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορικές αναφορές και βιολογικές, κοινωνιολογικές και ψυχολογικές παρατηρήσεις, παρουσιάζοντάς μας μια εμβριθή ανάλυση της προσωπικότητας του άνδρα και προσφέροντάς μας γόνιμο έδαφος για προβληματισμό.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ένα τεκμηριωμένο βιβλίο... Ένα έργο που θα αφήσει εποχή στην ιστορία της σκέψης.»

Le Monde

• «Ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο προς τη συμφιλίωση των φύλων.»

Le Figaro

• «Εύκολα μαντεύει κανείς ότι αυτό το βιβλίο θα είναι το γεγονός της χρονιάς.»

—Liberation

• «Η Elisabeth Badinter έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να κατανοεί την εποχή της με οξυδέρκεια. Η ευρυμάθειά της αφήνει άναυδο τον αναγνώστη.»

Quinzaine Littéraire

• «Σε ένα έργο διεξοδικό, που διαπνέεται από πανεπιστημιακή αυστηρότητα, με τρόπο ήπιο, λιτό αλλά και δυναμικό, η Elisabeth Badinter αναπτύσσει τις ιδέες της για τους άνδρες, αυτές τις εύθραυστες υπάρξεις.»

Le Journal du Dimanche


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Οι «άντρες» δεν υπάρχουν πια…

Ζήτω ο συμφιλιωμένος άνδρας, κάτω ο Ράμπο και ο μαλθακός