Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Mario Biagioli
Ο Γαλιλαίος αυλικός
Η πρακτική της επιστήμης στο πλαίσιο της κουλτούρας της απολυταρχίας
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Galileo, Courtier
Σελίδες βιβλίου: 480
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2006
Ξένος εκδότης: The University of Chiacago Press
ISBN: 978-960-7778-98-7
ID Ευδόξου: 12984626
Βάρος: 0,940 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,00 €
Τιμή προσφοράς:
16,80 €
Έκπτωση:-40%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παρόν βιβλίο σκιαγραφεί τον τρόπο με τον οποίο ο Γαλιλαίος, βασιζόμενος στην αυλή, συναρμολόγησε τη νέα κοινωνικοεπαγγελματική ταυτότητα του «νέου φιλοσόφου» ή του «φιλοσόφου αστρονόμου», και αναλύει τη σχέση αυτής της ταυτότητας με το έργο του Γαλιλαίου. Αυτό γίνεται μέσα από την ανασυγκρότηση της κουλτούρας και των κωδίκων της αυλικής συμπεριφοράς που διαμόρφωσαν την καθημερινή πρακτική του Γαλιλαίου, τα κείμενά του, την παρουσίαση του εαυτού του και των ανακαλύψεών του και την αλληλεπίδρασή του με άλλους αυλικούς, πάτρωνες, μαθηματικούς και φιλοσόφους. Ο Γαλιλαίος αυλικός δεν συνιστά μια βιογραφία ή μια κοινωνική ιστορία της σταδιοδρομίας του Γαλιλαίου. Παρότι δεν ακολουθώ αδιάλειπτα την πορεία του Γαλιλαίου στο χρόνο και στις ακαδημαϊκές συζητήσεις, και αναλύω ορισμένα από τα κείμενά του, κύριος στόχος μου είναι να προσφέρω μια λεπτομερή, ορισμένες φορές μικροσκοπική, μελέτη των δομών των καθημερινών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων του, και να δείξω πώς όλα αυτά πλαισίωσαν τις επιστημονικές δραστηριότητές του. [...]

—Από τον Πρόλογο του συγγραφέα

Έγραψαν για το βιβλίο

• «Μία από τις προκλητικότερες μελέτες που διάβασα σχετικά με τη ζωή και τον κόσμο του Γαλιλαίου. Προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία από άποψη οξύτητας και ζωντάνιας συναγωνίζονται το βιβλίο τού Pietro Redondi, ωστόσο βασίζονται σε στερεότερη βάση όσον αφορά τα τεκμήρια και τα επιχειρήματα. Η πρωτογενής και δευτερογενής τεκμηρίωση του Biagioli είναι πράγματι εντυπωσιακή, ενώ ο τρόπος με τον οποίο αναλύει τόσο τα κείμενα όσο και τα γεγονότα αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιδέξιος και γλαφυρός.»

Anthony Grafton, Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

• «Κάθε κοινωνία διαθέτει το δικό της σύστημα ευεργετικής ή δεσποτικής πατρωνίας. Χρειαζόταν κάποιος τόσο χαρισματικός και πολυμαθής όσο ο Biagioli για να διερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ επιστήμης και εξουσίας στην Ιταλία του 17ου αιώνα.»

William Shea, Nature

• «Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό παράδειγμα της νέας ιστοριογραφίας [...]. Η σκιαγράφηση της αυλικής ζωής είναι τόσο παραστατική και λεπτομερής ώστε, έπειτα από λίγο, ο αναγνώστης έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί...»

Richard Blackwell, Science

• «Ένα επίτευγμα αυτού του σημαντικού βιβλίο είναι ότι οι ιστορικοί δεν θα μπορούν πλέον να υποστηρίζουν την παραδοσιακή άποψη περί “αλήθειας της επιστήμης έναντι της εξουσίας”.»

Steven Shapin, American Historical Review