Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Martin Rees
Μόνο έξι αριθμοί
Οι αινιγματικές δυνάμεις που διαμορφώνουν το Σύμπαν
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Just Six Numbers
Έτος έκδοσης: 2001
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-960-6717-79-6

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πώς είναι δυνατόν μέσω ενός μοναδικού «γεγονότος γένεσης» να δημιουργηθούν δισεκατομμύρια γαλαξίες, μαύρες τρύπες, άστρα και πλανήτες; Πώς τα άτομα συναθροίστηκαν σχηματίζοντας —εδώ στη Γη, αλλά πιθανόν και σε άλλους κόσμους— έμβια όντα τόσο πολύπλοκα που να αναρωτιούνται για την προέλευση και το σκοπό της ζωής; Ποιοι είναι οι θεμελιώδεις νόμοι που διέπουν το Σύμπαν μας; Και υπάρχουν άλλα σύμπαντα;

Στο παρόν βιβλίο, ο Martin Rees, Βασιλικός Αστρονόμος της Βρετανίας, προσφέρει στο ευρύ κοινό κατανοητές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και παράλληλα μας οδηγεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στη σύγχρονη φυσική. Μας εξηγεί πώς έξι αριθμοί, «εντυπωμένοι» στη Μεγάλη Έκρηξη, μπορούν να προσδιορίζουν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου. Και πώς από τις τιμές αυτών των έξι αριθμών εξαρτάται, με εκπληκτική ευαισθησία, η κοσμική εξέλιξη —αν οποιοσδήποτε από τους εν λόγω αριθμούς «είχε ρυθμιστεί» διαφορετικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξουν ούτε άστρα ούτε ζωή. Το γεγονός μάς παρέχει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε ριζικά νέες προοπτικές για το Σύμπαν και τη δική μας θέση μέσα σ’ αυτό, καθώς και για την υπόσταση των φυσικών νόμων.

Είπαν για το βιβλίο

• «Το βιβλίο αποπνέει το λεπτό άρωμα της μοντέρνας φυσικής και κοσμολογίας, παρότι λόγω του μεγέθους του αδυνατεί να μας φανερώσει όλες τις λεπτομέρειες...»

The New Scientist