Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Russell Stannard
Ο Θείος Αλβέρτος και ο κόσμος των κβάντων (2η έκδοση)
Μια νεανική ματιά στην Κβαντική Μηχανική
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Uncle Albert and the Quantum Quest
Σελίδες βιβλίου: 154
Ηλικίες: άνω των 11
Εκτύπωση βιβλίου: Έγχρωμο
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2022
Ξένος εκδότης: Faber & Faber
ISBN: 978-618-5493-17-2
Βάρος: 0,270 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
17,00 €
Τιμή προσφοράς:
15,30 €
Έκπτωση:-10%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ελάτε στη νέα συναρπαστική περιπέτεια του Θείου Αλβέρτου, του διάσηµου επιστήµονα, ο οποίος εξερευνά τα µυστικά του µικρόκοσµου µαζί µε την ανιψιά του Αλίκη Νοητού. Γνωρίστε τα βασικά συστατικά της ύλης, τον εκκεντρικό κόσµο των κβάντων, τη «διπρόσωπη» συµπεριφορά των σωµατιδίων, το µαγικό παιχνίδι της περίθλασης, την Αρχή της Αβεβαιότητας.

Βοηθήστε την Αλίκη, τον Άσπρο Κούνελο και τον Γάτο του Τσεσάιρ να εξερευνήσουν τη θαυµαστή χώρα του φωτός και της ύλης, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Παρακολουθήστε την τρελή παρέα επιστηµόνων, φίλων του Θείου Αλβέρτου, οι οποίοι, στη διάρκεια ενός γεύµατος, καβγαδίζουν για το νόηµα των κβαντικών γρίφων που ανακάλυψαν. Εντούτοις, ακόµη και σήµερα οι επιστήµονες δεν µπορούν να συµφωνήσουν για τους γρίφους αυτούς! Ποιος θα τους λύσει, λοιπόν; Μήπως εσείς; Καλού-κακού, προσέχετε τη Βασίλισσα Κούπα, γιατί µπορεί να σας κόψει το κεφάλι µέχρι να πείτε «κύµινο»!

Η ιστορία είναι γεµάτη δράση. Διασκεδάζει τους αναγνώστες —παιδιά και ενήλικες— και συνάµα τους εισάγει στον θαυµαστό κόσµο της Κβαντικής Μηχανικής.


Είπαν για το βιβλίο

• «Στο βιβλίο διαφαίνεται ο ένθερµος ζήλος µε τον οποίο ο Stannard εισάγει τους νεαρούς αναγνώστες στα µυστικά της φυσικής µε έναν τρόπο συναρπαστικό. [...] Δροσερό ανάγνωσµα, γνήσια επιστήµη.»
Physics World

• «Πρέπει και ελπίζω να τα διαβάσουν όλοι οι νέοι από τα 11 και πάνω. [...]»
The New Scientist

• «Πιστεύετε ότι τη θεωρία του Αϊνστάιν είναι σε θέση να την κατανοεί µόνο η επιστηµονική κοινότητα; Τότε διαβάστε τα βιβλία του Stannard, και µετά χαρίστε τα στα παιδιά σας. [...]»
The Herald

• «Τα υπέροχα βιβλία του Θείου Αλβέρτου έχουν κάνει τις Θεωρίες της Σχετικότητας και της Κβαντικής Μηχανικής διασκεδαστικές για αµέτρητα παιδιά. [...]»
The Sunday Times

• «...Αρκετά για να κάνουν έναν γονιό να κλαίει από ευγνωµοσύνη. [...]»
The Guardian