Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Robert Gilmore
Η Αλίκη στη χώρα των κβάντων
Μια αλληγορία της κβαντικής φυσικής
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Alice in Quantumland
Σελίδες βιβλίου: 246
Ηλικίες: άνω των 16
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ.
Δέσιμο: Σκληρόδετο
Έτος έκδοσης: 1999
Ξένος εκδότης: Springer Verlag
ISBN: 978-960-7778-10-9
ID Ευδόξου: 41954594
Βάρος: 0,665 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
24,00 €
Τιμή προσφοράς:
19,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σίγουρα, θα έχετε ακουστά για τις περιπέτειες της Αλίκης μέσα στον καθρέφτη. Ε, λοιπόν, από στιγμή σε στιγμή η Αλίκη αναχωρεί για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι. Αυτή τη φορά θα συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός πυρηνικού σωματιδίου, όχι όμως για να κρυφτεί στη γνώριμη κουνελότρυπα. Προορισμός της είναι η χώρα των Κβάντων.

Και τι είναι η χώρα των Κβάντων; Φανταστείτε τη σαν ένα πάρκο διανοητικής αναψυχής, μικρότερη από ένα άτομο, όπου κάθε βόλτα, κάθε παιχνίδι, κάθε ατραξιόν παρουσιάζει και μια διαφορετική όψη της κβαντικής μηχανικής —του θεωρητικού πλαισίου που, μολονότι συχνά μας οδηγεί σε άκρα αμηχανία και αρνείται πεισματικά να αποβάλει την όψη του ανοίκειου, φαίνεται να προσφέρει τις ακριβέστερες εξηγήσεις για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στον κόσμο της φυσικής. Σε αυτό το αριστοτεχνικό κράμα φαντασίας και επιστήμης, ο συγγραφέας προσφεύγει στην αλληγορία των ταξιδιών της Αλίκης για να εκθέσει στον αναγνώστη, με τρόπο απρόσμενα προσιτό και συναρπαστικό, κρίσιμα ζητήματα της κβαντικής θεωρίας όπως η αρχή της αβεβαιότητας, η αρχή του Pauli, η σωματιδιακή φυσική υψηλών ενεργειών και πολλά άλλα.

Αφότου πατήσει το πόδι της στη χώρα των Κβάντων, η Αλίκη βιώνει το ένα κβαντικό φαινόμενο μετά το άλλο —σε κάποια στιγμή, μάλιστα, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και συγκρούεται με τον εαυτό της. Συναντά ιδιότυπους χαρακτήρες που βοηθούν τόσο την ίδια όσο και τον αναγνώστη να κατανοήσει τη φύση του κβαντικού κόσμου.

Να σας συστήσουμε μερικούς:

• τον Αβέβαιο Λογιστή, του οποίου οι προσπάθειες να ισοσκελίσει τα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας Heisenberg αποβαίνουν μονίμως άκαρπες εξαιτίας των ενεργειακών διακυμάνσεων.

• τον Μεσίτη Καταστάσεων, ο οποίος δείχνει στην Αλίκη πώς το άτομο μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε δύο μέρη ολότελα ανόμοια.

• τους τρεις αδελφούς Κουάρκ, οι οποίοι συνοδεύουν την Αλίκη στους ατελείωτους γύρους ενός από τους περίφημους χορούς του Επιταχυντή της ΜΑΖκαράτας των σωματιδίων.

• τον Αυτοκράτορα, η συνείδηση του οποίου αρκεί να προσηλωθεί στα καινούργια του ρούχα για να τα μετατρέψει σε αληθινά, και πολλούς άλλους.

Η Αλίκη στη χώρα των Κβάντων, βιβλίο που όχι μόνο αξίζει να χαρακτηριστεί εμπνευσμένο όσον αφορά τη σύλληψη της κεντρικής του ιδέας και της εν γένει οικονομίας του, αλλά που ξεχωρίζει επίσης για την ευρηματική γραφή του και την απολαυστική εικονογράφησή του, κάνει προσιτές στον αναγνώστη πολλές σημαντικές αλλά δύσληπτες επιστημονικές έννοιες. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε πολλές μαθηματικές γνώσεις για να παρακολουθήσετε τις αταξίες της ηρωίδας μας. Άλλωστε υπάρχει μία και μόνη εξίσωση σε όλο το βιβλίο. Δεν χρειάζεστε παρά διάθεση για πνευματικές περιπέτειες και υγιή περιέργεια για τον κόσμο που μας περιβάλλει.