Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Ο ερχομός στη ζωή
Πώς τα γονίδια κατευθύνουν την ανάπτυξη
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Coming to Life
Σελίδες βιβλίου: 286
Εκτύπωση βιβλίου: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2013
Ξένος εκδότης: Verlag C.H. Beck
ISBN: 978-960-6717-78-9
ID Ευδόξου: 41954538
Βάρος: 0,540 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
27,00 €
Τιμή προσφοράς:
21,60 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο αποτελεί ένα εντυπωσιακό ταξίδι στη βιολογία της ανάπτυξης και μας αποκαλύπτει αξιοθαύμαστες διεργασίες του μικρόκοσμου των κυττάρων. Αφηγούμενη πρωτόγνωρες ανακαλύψεις, η νομπελίστρια Christiane Nüsslein-Volhard μάς δίνει απαντήσεις για πολλά ιστορικά και σύγχρονα ερωτήματα της επιστήμης.
Μας προσφέρει την πιο σύγχρονη, παγιωμένη γνώση σχετικά με τις μορφές των εμβρύων· εξηγεί τους γενετικούς μηχανισμούς που επηρεάζουν την ανάπτυξη των ζώων· παρουσιάζει τα ηθικά πρότυπα υπέρ των οποίων πρέπει να τάσσεται μια σύγχρονη κοινωνία εν όψει των νέων ανακαλύψεων από την έρευνα των βλαστοκυττάρων, της κλωνοποίησης και των γονιδιακών θεραπειών· διατυπώνει τις αντιρρήσεις της για την ουτοπία της δημιουργίας ανθρώπου από άνθρωπο και του σχεδιασμού τέκνων επί παραγγελία.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 55 σχεδιάσματα της συγγραφέως, παρέχοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα τον μεστό λόγο της.

Είπαν για το βιβλίο

• «Η Christiane Nüsslein-Volhard ανήκει στους σημαντικότερους βιολόγους της εποχής μας.Το ευανάγνωστο και κατατοπιστικό βιβλίο της είναι απαραίτητο σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει τα σημαντικά ζητήματα της βιολογίας που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία στις προσεχείς δεκαετίες.»
Eric Kandel, Πανεπιστήμιο Columbia, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής

• «Aν επρόκειτο να συνταχθεί ένας κατάλογος με τους σπουδαιότερους βιολόγους των τελευταίων 100 ετών, σίγουρα η Nüsslein-Volhard θα περιλαμβανόταν σε αυτόν. [...]»
The New York Times

• «Η Christiane Nüsslein-Volhard, με τη σπάνια και βαθιά βιολογική γνώση της, δημιουργεί ένα βιβλίο με ύφος άμεσο, λιτό και στρωτό. [...] Η φιλοτεχνημένη από την ίδια εικονογράφηση του βιβλίου δείχνει την εμπνευσμένη προσωπική φροντίδα της συγγραφέως.»
Nature

• «Δεν έχουν όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες το χάρισμα να επικοινωνούν, με σαφήνεια και λόγο καταληπτό, με τον μη ειδήμονα. Η Christiane Nüsslein-Volhard το καταφέρνει, συνδυάζοντας στο βιβλίο της τη λακωνικότητα με τη σαφήνεια.»
Science

• «... Ό,τι πραγματεύεται εδώ στηρίζεται στις ίδιες δεξιότητες που χα-ρακτηρίζουν την ερευνητική σταδιοδρομία της. Εστιάζει την προσοχή της στο πρωταρχικό, στο ουσιώδες, και σε κάθε θέμα ανακύπτει η όμορφη απλότητα που χαρακτηρίζει τους θεμέλιους μηχανισμούς. [...]»
Eric Wieschaus, Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής

• «Το βιβλίο Ο ερχομός στη ζωή αποτελεί ένα αντίδοτο στη μαζική και αντικειμενική έκρηξη της επιστήμης, η οποία όμως επισκιάζει τις γενικές αρχές. Προς τούτο, είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον επιθυμεί να κατανοήσει πού βρισκόμαστε και προς τα πού πορευόμαστε στη σύγχρονη βιολογία. [...]»
Mark Kirschner, Πανεπιστήμιο Harvard

• «Η Nüsslein-Volhard έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στην επανάσταση που έφερε την εμβρυολογία στην πρώτη γραμμή της τρέχουσας βιολογικής έρευνας. Τα σύντομα και σαφή κείμενά της πρέπει να διαβαστούν όχι μόνο από ευρυμαθείς μη ειδήμονες αναγνώστες, αλλά από κάθε επιστήμονα.»
Günter Blobel, Πανεπιστήμιο Rockefeller, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής

• «Είναι ασυνήθιστο για νομπελίστα να γράψει ένα βιβλίο το οποίο να απευθύνεται στον ενδιαφερόμενο μη ειδικό αναγνώστη. Και ακόμη πιο ασυνήθιστο, όταν το έργο επιτυγχάνει να μεταδώσει στον μη ειδικό αναγνώστη την αξιοσημείωτη πρόοδο της βιολογίας με τόση σαφήνεια και περιεκτικότητα.»
Bruce Alberts, πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Στο κατώφλι της ύπαρξης