Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Daniel E. Lieberman
Η ιστορία του ανθρώπινου σώματος
Υγεία, ασθένεια και φυσική επιλογή: το νέο πεδίο της εξελικτικής ιατρικής
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Story of the Human Body
Σελίδες βιβλίου: 616
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2015
Ξένος εκδότης: Pantheon Books
ISBN: 978-618-5111-41-0
ID Ευδόξου: 59371160
Βάρος: 0,960 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,00 €
Τιμή προσφοράς:
22,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

• Γιατί έχει σημασία το εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου για το παρόν και το μέλλον του;

• Γιατί σήμερα νοσούμε από άγνωστες στο παρελθόν ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η κατάθλιψη, η καρδιοπάθεια, η τερηδόνα, η οστεοπόρωση, η πλατυποδία, η χρόνια αϋπνία, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η μυωπία, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τόσες άλλες;

• Γιατί ενώ έχουμε αποκτήσει υψηλότερα, μακροβιότερα και υγιέστερα σώματα, νοσούμε περισσότερο;

• Γιατί παχαίνουμε εύκολα και αδυνατίζουμε δύσκολα;

• Γιατί λέμε ότι οι περισσότεροι τύποι καρκίνου είναι νόσοι της σύγχρονης ευμάρειας, και πώς αυτό μπορεί να μας βοηθήσει στην πρόληψή τους;

• Γιατί κοιμόμαστε τόσο διαφορετικά σήμερα απ’ ό,τι παλαιότερα;

• Γιατί στην εποχή μας αποδεχόμαστε ως φυσιολογικό να χάνουμε τη ζωή μας σε τροχαία ατυχήματα, αλλά αφύσικο να πεθαίνουμε από γρίπη ή από πείνα;

• Γιατί ο άνθρωπος αρέσκεται να αποκτά νέες και επιβλαβείς συνήθειες, όπως αποδείχθηκαν τα παπούτσια, το διάβασμα και το κάθισμα σε καρέκλες;

• Γιατί οι αλλεργίες εμφανίζονται συχνότερα στα ανεπτυγμένα κράτη;

Το βιβλίο Η ιστορία του ανθρώπινου σώματος εξηγεί θαυμάσια τους μείζονες μετασχηματισμούς που συνέβαλαν στις κρίσιμες προσαρμογές του ανθρώπινου σώματος: τον διποδισμό, τη μετατόπιση σε μια διατροφή χωρίς νωπούς καρπούς, την έλευση του κυνηγιού και της τροφοσυλλογής που μας προίκισαν με την αθλητική αντοχή μας, την ανάπτυξη μεγάλου εγκεφάλου και την απαρχή της πολιτισμικής εξέλιξης. Επίσης, φωτίζει τις διαφορές μεταξύ πολιτισμικής και βιολογικής εξέλιξης και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μετασχηματίσθηκε περαιτέρω κατά τη Γεωργική και τη Βιομηχανική Επανάσταση.
Ενώ αυτές οι συνεχείς αλλαγές μάς απέδωσαν πολλαπλά οφέλη, έχουν παράλληλα δημιουργήσει συνθήκες στις οποίες το σώμα μας δεν είναι πλήρως προσαρμοσμένο, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης νέων, αλλά προλήψιμων, ασθενειών. Μάλιστα, πολλές από αυτές τις χρόνιες νόσους επιμένουν λόγω της δυσεξέλιξης, μιας ολέθριας δυναμικής με την οποία αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα και όχι οι αιτίες των ασθενειών. Το βιβλίο, τέλος, μέσω δεδομένων από το εξελικτικό παρελθόν μας, μας παρακινεί να δημιουργήσουμε πιο υγιεινά περιβάλλοντα για εμάς και τα παιδιά μας.

• «Όπως δεν ζούμε στον καλύτερο των δυνατών κόσμων, έτσι και το σώμα μας δεν είναι το καλύτερο από όλα τα δυνατά σώματα. Ωστόσο, είναι αυτό που θα έχουμε πάντοτε, και αξίζει να το απολαμβάνουμε, να το φροντίζουμε και να το προστατεύουμε. Το παρελθόν του ανθρώπινου σώματος διαμορφώθηκε μέσω της επιβίωσης του σχετικά καταλληλότερου, αλλά το μέλλον του εξαρτάται από τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε σήμερα. [...]»
Από τον Επίλογο του βιβλίου

Είπαν για το βιβλίο

• «Μνημειώδες έργο! Ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως μας παίρνει μαζί του σε ένα επικό ταξίδι, στο οποίο αποκαλύπτεται πώς τα τελευταία 6 εκατομμύρια χρόνια διαμορφώθηκε κάθε μέρος του σώματός μας —το κεφάλι μας, τα άκρα μας, ακόμη και ο μεταβολισμός μας. Με τα μάτια του Lieberman, η εξελικτική μας ιστορία όχι μόνο παίρνει σάρκα και οστά, αλλά γίνεται και το μέσο για να κατανοήσουμε και τελικά να επηρεάσουμε το μέλλον του σώματός μας.»

Neil Shubin, καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου

• «Γοητευτικό. [...]  Μια ευανάγνωστη εισαγωγή σε όλο το πεδίο, εξαιρετική για τη διατήρηση της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης».

Nature

• «Με την εξελικτική προσέγγιση του Lieberman θα δοκιμάσετε μερικές εκπλήξεις αντίθετες στη διαίσθησή σας. [...] Το Ιστορία του ανθρώπινου σώματος είναι ένας αξιόπιστος οδηγός για ένα πρόβλημα που πρόκειται να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί».

The Guardian

• «Σαρωτικό βιβλίο. [...] Επιχειρηματολογεί πειστικά υπέρ μιας συνολικής επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο ζούμε στην εποχή μας».

—WBUR (ειδησεογραφικό ραδιόφωνο του Πανεπιστημίου της Βοστόνης)


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο

Όταν οι τροφοσυλλέκτες ανακάλυψαν το μπάρμπεκιου

Είμαστε όλοι Αφρικανοί