Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Eli Maor
Το πυθαγόρειο θεώρημα
Μια ιστορία 4.000 ετών
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Pythagorean Theorem: A 4,000 Year History
Σελίδες βιβλίου: 336
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ + έγxρωμο ένθετο
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2008
Ξένος εκδότης: Princeton University Press
ISBN: 978-960-6717-27-7
ID Ευδόξου: 16084
Βάρος: 0,680 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,00 €
Τιμή προσφοράς:
22,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με ό,τι και αν συγκριθεί, αποτελεί το πιο γνωστό θεώρημα σε όλα τα μαθηματικά, η μόνη πρόταση που κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορούν να θυμηθούν από τα σχολικά τους χρόνια. Περισσότερες από τετρακόσιες αποδείξεις του θεωρήματος είναι γνωστές· σε αυτές περιλαμβάνονται μια πρωτότυπη απόδειξη από τον δωδεκάχρονο Αϊνστάιν, αλλά και από ένα τυφλό κορίτσι, από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και από έναν κάποιον που έμελλε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο παρόν βιβλίο —ίσως για πρώτη φορά— καταγράφεται ολόκληρη η ιστορία του διάσημου αυτού θεωρήματος.Μολονότι αποδίδεται στον Πυθαγόρα, το θεώρημα ήταν γνωστό στους Βαβυλωνίους, τουλάχιστον 1.000 χρόνια πριν από την εποχή του. Ίσως να ήταν ο πρώτος που το απέδειξε, όμως η απόδειξή του —εάν καν το απέδειξε— δεν έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Ο Ευκλείδης το κατέστησε αθάνατο ως Πρόταση 47 στα Στοιχεία του, και με αυτή τη μορφή παραδίδεται από τη μία γενιά μαθητών στην άλλη. Το θεώρημα κατέχει κεντρική θέση σχεδόν σε κάθε κλάδο της επιστήμης, θεωρητικής ή εφαρμοσμένης. Έχει προταθεί ακόμη και ως μέσο επικοινωνίας με εξωγήινα όντα, εάν και όταν τα ανακαλύψουμε. Και, επεκτεινόμενο στον τετραδιάστατο χωρόχρονο, διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.
Στο ανά χείρας βιβλίο, ο Eli Maor ζωντανεύει πολλούς από τους χαρακτήρες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του πυθαγόρειου θεωρήματος, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό σκηνικό γύρω από την παλαιότερη ίσως μαθηματική κληρονομιά μας.

Είπαν για το βιβλίο

• «Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί για όσους εμπνέονται, ή επιθυμούν να εμπνευστούν, από τους αριθμούς και τα σχήματα που χρησιμοποιεί ο Eli για να αφηγείται τις ιστορίες του. Ο αναγνώστης θα μάθει για τα μαθηματικά κάθε εποχής, αλλά, το πιο σημαντικό, θα κατανοήσει τους ανθρώπους και τις ιδέες κάθε εποχής. Μπορώ να τη χαρακτηρίσω “μνημειώδης προσπάθεια”.»
David H. Levy, αστρονόμος και συγγραφέας

• «Υπάρχουν πολύ περισσότερα στο πυθαγόρειο θεώρημα απ’ ό,τι στον τύπο α2 + β2 = γ2, και θα τα βρείτε όλα στο νέο αριστούργημα του Maor. Προορισμένο να γίνει κλασικό, το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο με τη γνωστή ευρυμάθεια και προσοχή στη λεπτομέρεια του συγγραφέα, ο οποίος διαθέτει επίσης μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.»
Paul Nahin, Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ

• «Πιστεύω ότι όποιος ακολουθήσει τον Maor σε αυτό το ταξίδι του θα πεισθεί πέραν πάσης αμφιβολίας για την αξία του: Είναι ο πρώτος συγγραφέας που διέτρεξε όλα τα μαθηματικά, όλη την ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, και συνέλεξε για εμάς εκείνο ακριβώς το εκλεκτό υλικό που σχετίζεται άμεσα με το πυθαγόρειο θεώρημα.»
Robert W. Langer, Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Ο Κλερ

• «...Θα σας προσφέρει στιγμές θαυμάσιας μαθηματικής ψυχαγωγίας. [...]»
Ben Longstaff, The New Scientist

• «...Mια θαυμάσια εξιστόρηση σημαντικών ιδεών και της ιστορίας τους... Θα πρέπει να διαβαστεί από όποιον διαθέτει αξιόλογη παιδεία. Του αξίζει η επιτυχία!»
Peter M. Neumann, The Times Higher Education Supplement