Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Per Bak
Πώς λειτουργεί η Φύση
Η επιστήμη της αυτοοργανούμενης κρισιμότητας
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: How Nature Works: The Science of Self-Organized Criticality
Σελίδες βιβλίου: 304
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2008
Ξένος εκδότης: Springer Verlag
ISBN: 978-960-6717-30-7
ID Ευδόξου: 16089
Βάρος: 0,450 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αυτοοργανούμενη κρισιμότητα: μια γενική θεωρία των πολύπλοκων συστημάτων ―από τους σεισμούς στις μαζικές εξαφανίσεις και τα οικονομικά κραχ.

Το βιβλίο, γραμμένο από τον άνθρωπο που ανακάλυψε την αυτοοργανούμενη κρισιμότητα, παρουσιάζει στο ευρύ κοινό την έννοια αυτή, η οποία στις μέρες μας έχει καταστεί άκρως σημαντική στην επιστήμη. Πολλές φαινομενικά αταίριαστες όψεις του κόσμου, από το σχηματισμό του γεωγραφικού αναγλύφου και τη δημιουργία των σεισμών έως το μηχανισμό της βιολογικής εξέλιξης και την αιτία των μαζικών εξαφανίσεων, και από τη λειτουργία των νευρωνικών δικτύων έως τη συμπεριφορά της οικονομίας και τις τεράστιες διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια, όλες μοιράζονται ένα σύνολο απλών, εύκολα περιγράψιμων ιδιοτήτων. Με άλλα λόγια, η ποσότητα αναδύεται από την ποιότητα. Αλλά πώς; Πώς αναδύεται όλη αυτή η ποικιλομορφία μέσα από απλούς αναλλοίωτους νόμους;

Ο Bak, με τρόπο ζωηρό και συνάμα προκλητικό, απαντά σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα, παραθέτοντας και αναλύοντας παραδείγματα σύνδεσης της δυναμικής της Φύσης με την αυτοοργανούμενη κρισιμότητα ―την πρώτη γενική θεωρία των πολύπλοκων συστημάτων που θεμελιώνεται σε στέρεη μαθηματική βάση.

Είπαν για το βιβλίο

• «…Αποτελεί ουσιώδες ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται για τα πολύπλοκα συστήματα. […] Θα ανταμείψει τον επαρκώς σκεπτόμενο αναγνώστη.»
Nature

• «Το βιβλίο του Bak είναι γραμμένο με κομπασμό. Το ύφος, ζωηρό· το περιεχόμενο, διεγερτικό. Σας το προτείνω ως εγκαρδιωτικό βίωμα. Κι αν καταλήξετε να πιστεύετε ότι η αυτοοργανούμενη κρισιμότητα όντως εξηγεί “πώς λειτουργεί η Φύση”, τότε δείξτε μου κατανόηση.»
The New Scientist

• «…Βιβλίο αμφιλεγόμενο και προκλητικό. […] Εξιστορεί με γλαφυρό τρόπο πώς να εφαρμόζουμε αφηρημένες έννοιες στον πραγματικό κόσμο μας».
American Scientist