Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Mark Kac
Αινίγματα της τύχης
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Enigmas of Chance
Σελίδες βιβλίου: 238
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1996
Ξένος εκδότης: University of California Press
ISBN: 978-960-7023-90-2
ID Ευδόξου: 22768154
Βάρος: 0,360 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
23,00 €
Τιμή προσφοράς:
18,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Τα μαθηματικά είναι ένας αρχαίος επιστημονικός κλάδος. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα διαπιστώσουμε ότι η ανάπτυξή τους συνδέεται στενά με την ανάπτυξη ολόκληρου του πολιτισμού μας. Όσο η ανθρώπινη περιέργεια αναζητεί την κατανόηση, τα μαθηματικά καλλιεργούνται και αναπτύσσονται, μελετώνται και διδάσκονται. Διαμέσου των αιώνων, αποτέλεσαν θεμελιώδη αρχή της έλλογης σκέψης και μνημείο της επιθυμίας του ανθρώπου να διερευνήσει τις λειτουργίες της νόησής του. … Μολονότι απαρτίζονται από πολλά μέρη, διατηρούν έναν αξιοσημείωτο βαθμό συνοχής. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι τα πολλά αυτά μέρη αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοεμπλουτίζονται με μυστηριώδεις τρόπους. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα μαθηματικά έχουν συνοχή, δεν σημαίνει πως είναι μονολιθικά. Είναι μάλλον σαν ένα καλειδοσκόπιο μέσα στο οποίο τα κομμάτια παραμένουν τα ίδια ενώ η ποικιλία των μορφών που σχηματίζουν είναι άπειρη. Εφόσον πρόκειται εδώ για την αυτοβιογραφία μου, ήταν φυσικό να προσπαθήσω να αφήσω τον αναγνώστη να ρίξει μια ματιά στα σχήματα που εμφανίστηκαν όταν εγώ κούνησα το καλειδοσκόπιο.»

Είπαν για το βιβλίο

«Κατά τη γνώμη μου, το Αινίγματα της Τύχης είναι μια από τις πιο όμορφες επιστημονικές αυτοβιογραφίες, και οπωσδήποτε η καλύτερη που γράφτηκε ποτέ από έναν μαθηματικό. … Το κύρος του Mark Kac ως μαθηματικού και ως ενός από τους θεμελιωτές της θεωρίας πιθανοτήτων καθιστά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τόσο ευχάριστη όσο και απαραίτητη για νεώτερους και παλαιότερους επιστήμονες.»

Gian-Carlo Rota, MIT

«O Mark Kac ήταν ένας από τους θεμελιωτές της θεωρίας πιθανοτήτων και πρωτοπόρος της σύγχρονης μαθηματικής σκέψης. Η αυτοβιογραφία του μας προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη δημιουργική διαδικασία και τη φύση της επιστημονικής και μαθηματικής ανακάλυψης, με φόντο την επιστημονική και προσωπική ζωή του Kac και τα γεγονότα της εποχής του.»

James Glimm, American Scientist

«O Mark Kac περιγράφει πώς είναι να ζει κανείς μια διπλή ζωή, το μισό χρόνο στον υλικό κόσμο, … τον υπόλοιπο χρόνο στον κόσμο του πνεύματος. … Είναι ένας ενθουσιώδης επιστήμονας και απολαυστικός αφηγητής· διαβάζοντας το βιβλίο του, έχει κανείς την αίσθηση ότι τον ακούει να εξιστορεί τα γεγονότα στους φίλους του κουβεντιάζοντας μαζί τους σε κάποιο δείπνο.»

Bettyann Kevles, Los Angeles Times