Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Peter Atkins
Η Δημιουργία —αναθεωρημένη
Από τα κουάρκ ώς την αυτογνωσία
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Creation Revisited
Σελίδες βιβλίου: 198
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1996
Ξένος εκδότης: Seuil
ISBN: 978-960-7023-04-9
ID Ευδόξου: 22768072
Βάρος: 0,300 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
22,00 €
Τιμή προσφοράς:
17,60 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Δημιουργία αποτελεί μια αυστηρά επιστημονική και συνάμα ποιητική παρουσίαση της σύγχρονης ερμηνείας της φύσης από την πλευρά των φυσικών επιστημών. Μας αποκαλύπτει ότι πίσω από την εμφανή πολυπλοκότητα της ύπαρξης κρύβεται μια εκπληκτικά απλή βασική δομή και μας εξηγεί πώς αυτή η δομή έχει εκδηλώσεις τόσο πλούσιες όσο ο άνθρωπος και το Σύμπαν, η συνείδηση και η ελεύθερη βούληση. Το μόνο που χρειάζεται ο αναγνώστης είναι ένα αίσθημα περιπέτειας για να ξεκινήσει το νοητικό ταξίδι προς την ανακάλυψη της έσχατης φύσης του Σύμπαντος και του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε.

Όταν παρουσιάστηκε η πρώτη ενασχόληση του συγγραφέα με τη Δημιουργία, πριν από μία δεκαετία και περισσότερο, προκάλεσε ξαφνική θύελλα, με αντιδράσεις που κυμαίνονταν ανάμεσα στον μεγάλο θαυμασμό και στην περιφρόνηση. Το βιβλίο που προέκυψε θεωρήθηκε κλασικό, συζητήθηκε ευρέως και συνεχίζει να διεγείρει το ενδιαφέρον. Η αναθεωρημένη εξέταση της Δημιουργίας που κρατάτε στα χέρια σας, διατηρεί την ευμετάβλητη μείξη του διδακτικού και του ποιητικού ύφους της πρώτης. Γραμμένη για το ευρύ αναγνωστικό κοινό, αποτελεί μια συναρπαστική διερεύνηση των αληθινά μεγάλων ερωτημάτων που αφορούν την ύπαρξη: γιατί υπάρχουν τρεις διαστάσεις του χώρου, γιατί υπάρχει μόνο μία κατεύθυνση του χρόνου, πώς μπορεί η ύλη να αναδυθεί από το τίποτε, και —κάτι που πολλοί θεωρούν πως ξεπερνά τις δυνατότητες της αντίληψής μας— είναι δυνατόν να προβούμε σε μια επιστημονική θεώρηση των γεγονότων που προηγήθηκαν της Δημιουργίας;

Ο Peter Atkins προσεγγίζει αυτά και άλλα θεμελιώδη ερωτήματα που αφορούν τη φύση του σύμπαντος, και μας δείχνει πώς αναδύθηκε από την ανυπαρξία χωρίς εξωτερική επέμβαση, τηρώντας σταθερά την άποψη πως δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να γίνει κατανοητό. Ο δρόμος που οδηγεί στην κατανόηση απαιτεί την απομάκρυνση των επιφαινομένων ώστε να αποκαλυφθεί ο πυρήνας, ένας πυρήνας που διαθέτει πάντα μια ανυπέρβλητη απλότητα.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού προς την κατανόηση, ο καθηγητής Atkins βολιδοσκοπεί το βαθύτερο ίσως αίνιγμα: γιατί τα μαθηματικά λειτουργούν ικανοποιητικά ως περιγραφή του φυσικού κόσμου; Εδώ, σε αυτή την ένωση των δίδυμων Αμαζόνων της συνείδησης και της υλικής ύπαρξης, πιστεύει πως θα βρούμε την έσχατη λύση του απείρως μυστηριώδους.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ένα αστραφτερό, συγκλονιστικό κείμενο για ένα θέμα μεγίστης σημασίας.»

The Times Literary Supplement