Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Michael White
Λεονάρντο ντα Βίντσι
Ο πρώτος επιστήμονας
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Leonardo, The First Scientist
Σελίδες βιβλίου: 430
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2004
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Ευθυμία Χασιώτου-Κουιμτζή
Ξένος εκδότης: Brown & Co
ISBN: 978-960-7778-76-5
ID Ευδόξου: 33154619
Βάρος: 0,635 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
24,00 €
Τιμή προσφοράς:
19,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Michael White, στη νέα ενδιαφέρουσα ψυχολογική βιογραφία του, υποστηρίζει ότι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, με τις εφευρέσεις του, την πειραματική του μέθοδο και την επιθυμία του να διευρύνει τα όρια της γνώσης υπήρξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «πρώτος επιστήμονας». Λίγοι υποψιάζονταν το εύρος των επιστημονικών του αναζητήσεων και πειραμάτων —που εκτείνονται από την οπτική και τη μηχανική ώς την αστρονομία και την ανατομία—, διότι, φοβούμενος πιθανή υποκλοπή των ιδεών του, ο Λεονάρντο κράτησε κρυφά από τον κόσμο τα ευρήματά του. Αν τα είχε κοινοποιήσει, ίσως να άλλαζαν την πορεία των επιστημονικών ανακαλύψεων, αφού οι εργασίες του προδιέγραφαν εκείνες των Νεύτωνα, Γαλιλαίου και Κέπλερ —αντιθέτως, μετά το θάνατό του, τα χειρόγραφά του χάθηκαν για σχεδόν 200 χρόνια, ενώ μερικά δεν ξαναβρέθηκαν ποτέ. 

Ο Michael White συνυφαίνει το πρώιμο επιστημονικό έργο του Λεονάρντο με την περιπετειώδη προσωπική ζωή του —τα στερημένα του παιδικά χρόνια, την ομοφυλοφιλία του, τη σχέση του με τον Μακιαβέλι και τον Καίσαρα Βοργία—, και δείχνει παραστατικά πώς συγχωνεύονται σε αυτόν η τέχνη και η επιστήμη.

Είπαν για το βιβλίο

• «Το πνεύμα τού Λεονάρντο, όπως το είδε ο ελεύθερα σκεπτόμενος και πολυμαθής White [...]. Ο White διεισδύει στην πολυσχιδή ιδιοσυγκρασία του ήρωα των παιδικών του χρόνων.»

The Times Higher Education Supplement