Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Roger Penrose
Το μεγάλο, το μικρό και η ανθρώπινη νόηση
Συμμετέχουν: Abner Shimony, Nancy Cartwright, Stephen Hawking
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Large, the Small and the Human Mind
Σελίδες βιβλίου: 246
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 1999
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Roger Penrose
Πρόλογος βιβλίου: Malkolm Longair
Ξένος εκδότης: Cambridge University Press
ISBN: 978-960-7023-87-2
ID Ευδόξου: 22768055
Βάρος: 0,450 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Οι πρωτότυπες και προκλητικές ιδέες του Roger Penrose σχετικά με τη μεγάλης κλίμακας φυσική του σύμπαντος, το μικρόκοσμο της κβαντικής φυσικής και τη φυσική της νόησης έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων και συζητήσεων. Αυτές τις ιδέες ο Penrose τις έχει αναλύσει διεξοδικά σε δύο βιβλία του που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία: το The Emperor’s New Mind και το Shadows of the Mind. Στο παρόν βιβλίο εκθέτει συνοπτικά τις σκέψεις του γι’ αυτά τα περίπλοκα πεδία της έρευνας όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη και τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα. Παρουσιάζει με υποδειγματική σαφήνεια τις περιοχές της φυσικής στις οποίες πιστεύει ότι παραμένουν άλυτα προβλήματα μείζονος σημασίας. Παράλληλα, εισάγει ορισμένες ριζικά νέες έννοιες οι οποίες, κατά την άποψή του, θα αποδειχτούν εξαιρετικά γόνιμες στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη φύση της ανθρώπινης νόησης. 

Επιπλέον, το βιβλίο περιλαμβάνει την κριτική που ασκούν σ’ αυτές τις ιδέες τρεις διακεκριμένοι ειδικοί από διαφορετικούς χώρους —οι φιλόσοφοι της επιστήμης Abner Shimony και Nancy Cartwright και ο θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Stephen Hawking— καθώς και τις απαντήσεις του Penrose στις αντιρρήσεις που εκφράζουν.

Το βιβλίο, διαποτισμένο από τον ενθουσιασμό, την οξύνοια και το χιούμορ του Penrose, αποτελεί μια προσιτή, διαφωτιστική και γοητευτική παρουσίαση των απόψεων του μεγάλου επιστήμονα για τη φυσική του 21ου αιώνα.

Είπαν για το βιβλίο

• «Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται σοβαρά για τα μαθηματικά, τη φυσική (ιδίως την κβαντική) και τη φιλοσοφία της νόησης θα βρει το βιβλίο αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρον... Αποκτήστε το όσο το δυνατόν γρηγορότερα· το αξίζει.»

The Philosopher’s Magazine