Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Édouard Driault
Η Μεγάλη Ιδέα
Η αναγέννηση του Ελληνισμού
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: La Grande Idée
Σελίδες βιβλίου: 294
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1998
ID Ευδόξου: 33154919
ISBN: 978-960-7023-84-1
Βάρος: 0,450 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
24,00 €
Τιμή προσφοράς:
19,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε αυτό το βιβλίο του, ο Driault παρουσιάζει τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού ως κυματοθραύστη των εκάστοτε βαρβαρικών επιδρομών και ως φύλακα αγγέλου του ευρωπαϊκού πνεύματος. Η παρουσίαση αυτή συνδυάζεται με τους παρεμφερούς σημασίας αγώνες του γαλλικού λαού κατά του παγγερμανισμού. Το κύριο μέλημα του συγγραφέα είναι η τόνωση των δεσμών φιλίας Γαλλίας και Ελλάδας σε μια κρίσιμη εποχή, κατά την οποία η πρώτη έχει αρχίσει να ερωτοτροπεί με την Τουρκία για να εξασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντά της στην Ανατολή μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

• «Υπάρχουν στην ιστορία δύο είδη λαών, αυτοί που χτίζουν —και ποτέ κανένας λαός δεν έχτισε τόσο καλά όσο οι Έλληνες—, και αυτοί που καταστρέφουν και ίσως κανένας λαός δεν είχε ποτέ, στο βαθμό που το είχαν οι Τούρκοι, το πνεύμα της καταστροφής. Γι’ αυτό το λόγο οι αρχαίοι Πέρσες πίστευαν στην ύπαρξη δύο θεών, του θεού του Καλού και του θεού του Κακού, του Ωρομάσδη και του Αριμάν· ο ένας βασιλεύει στις εύφορες κοιλάδες και ο άλλος βασιλεύει στις ερήμους, όπου όλα πεθαίνουν».

• «Επί τρία χρόνια, τέσσερα χρόνια, όπως και σήμερα, οι Δυνάμεις, οι μεγάλες Δυνάμεις, προσπαθούσαν να συμφιλιώσουν την ύπαρξη της Ελλάδας με την ισορροπία που είχε αποκατασταθεί. Αυτό ήταν και είναι τόσο ακατόρθωτο όσο ο τετραγωνισμός του κύκλου. Η Ρωσία, που είχε πάντα βλέψεις να κατέβει στη Μεσόγειο, δεν ήθελε μια Ελλάδα ακέραια, ικανή να είναι γι’ αυτήν μια επικίνδυνη αντίπαλος. Η Αγγλία, εγκατεστημένη στα Ιόνια Νησιά, δεν ήθελε η νέα Ελλάδα να εξαπλωθεί στην ακτή που είναι απέναντι· φοβόταν τη “μεταδοτική ασθένεια” της ελευθερίας· και έδωσαν όλοι μαζί στην αρχή στην Ελλάδα τα γελοία σύνορα του Ασπροπόταμου».

• «Ο ελληνισμός έχει μια δύναμη σημαντικής εξάπλωσης και πραγματοποιήσατε εδώ και είκοσι πέντε χρόνια προόδους που νομιμοποιούν κάθε δυνατή ελπίδα. Έχετε κατακτήσει την πνευματική και ηθική κυριαρχία της Ανατολής, με τα σχολεία σας, που πολύ σωστά πολλαπλασιάζετε παντού. Μια μεγάλη γαλλική εφημερίδα, που αν και δεν αγαπάτε αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζει ωστόσο τα πρωτοτόκια του στην Ανατολή· είναι αλήθεια ότι προσθέτει πως αυτό αξίζει λίγο παραπάνω από ένα πινάκιο φακής. Αξιολογήστε τα γεγονότα, αφήστε τους άλλους να λένε και θα έχετε και το πινάκιο φακής».

Ο Edouard Driault γεννήθηκε στην περιοχή του Λουαρέ το 1864 και πέθανε στη Μασσαλία το 1947. Μαθήτευσε στην Πρότυπη Σχολή του Σαιν-Κλου. Το 1891 διετέλεσε καθηγητής ιστορίας και γεωγραφίας στη Σορβόννη. Από το 1925 ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη μελέτη και τη συγγραφή ιστορικών μελετών. Κατά το διάστημα 1919-1925 έζησε στην Ελλάδα και μελέτησε την διπλωματική ιστορία της.

Εκπρόσωπος της ρομαντικής ιστορικής σχολής, προσπάθησε να συνδυάσει το πάθος με την αλήθεια. Μελέτησε συστηματικά την ιστορία του Μεγάλου Ναπολέοντα και συνέγραψε σημαντικά έργα για τη ναπολεόντεια περίοδο. Έργα του που αφορούν την Ελλάδα είναι Η Μεγάλη Ιδέα, ή η αναγέννηση του ελληνισμού (1920), Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδος από το 1821 μέχρι τη συνθήκη της Λωζάννης συμπεριλαμβανομένης (1925), και Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος (1927).