Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Alfred Berl
Ο ελληνισμός στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη
Μια διαχρονική εξέταση, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: L' Hellénisme en Thrace et à Constantinople
Σελίδες βιβλίου: 182
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1994
ISBN: 978-960-7602-13-8
ID Ευδόξου: 33154930
Βάρος: 0,285 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
19,00 €
Τιμή προσφοράς:
15,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σύντομη διαχρονική εξέταση της ιστορίας των Ελλήνων της Θράκης και της Πόλης, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο συγγραφέας προβάλλει τα δίκαια των Ελλήνων στις περιοχές αυτές, τα έργα τους, τις επιτυχίες τους και τον πολιτισμό τους. Τα επιχειρήματα του συγγραφέα αποδεικνύουν γιατί το ελληνικό στοιχείο διέπρεψε στους χώρους της Θράκης και ξεπέρασε σε όλους τους τομείς και τους Τούρκους αλλά και τα άλλα στοιχεία (βουλγαρικό, εβραϊκό, αρμενικό). Σκοπός του συγγραφέα ήταν να επηρεάσει τη γνώμη των συμπατριωτών του πολιτικών, αλλά και την κοινή γνώμη της πατρίδας του, ώστε οι περιοχές αυτές να δοθούν στην Ελλάδα μετά τη λήξη του μεγάλου πολέμου. Αξιόλογη είναι η επιχειρηματολογία του και η θέρμη με την οποία την υποστηρίζει.

• «Από την επόμενη κιόλας ημέρα της κατάκτησης, ο υπερόπτης Τούρκος αδυνατεί να ζήσει χωρίς τον Έλληνα· αυτός θα είναι ο οικονόμος, αυτός ο επιστάτης. […]»

• «Η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους Έλληνες, μια συνένωση μαζί τους, που θα στηριζόταν στις αρχές του δικαίου, ο ισότιμος καταμερισμός των δικαιωμάτων και της πολιτικής επιρροής […] θα μπορούσαν να σώσουν τους Τούρκους. […]»

• «Η Κωνσταντινούπολη όμως υπήρξε ο εγκέφαλος […]. Η πρωτεύουσα του ελληνισμού, που επί δέκα ολόκληρους αιώνες αποτελούσε το κέντρο που φρόντιζε για ολόκληρο το έθνος και εξασφάλιζε ηθικά τη διαφύλαξη των γενικών του συμφερόντων. […]»

• «Ο εποικισμός έντεχνα οργανωμένος, αποτελεί ένα από τα προσφιλή μέσα των Τούρκων, κάθε φορά που θέλουν να μεταβάλουν την αριθμητική σύνθεση του πληθυσμού μιας χώρας. Αλλά η περίπτωση του εποικισμού είναι από τις πιο αθώες. […]»

• «Συνοπτικά μπορεί να πει κανείς ότι ολόκληρη η οικονομική ζωή της Θράκης ήταν συνυφασμένη με την ελληνική δραστηριότητα.»