Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Bernhard Guttmann
Στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου
Φύλλα από ένα ταξίδι, το 1924
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Tage in Hellas: Blätter von einer Reise: Frankfurt am Main 1924
Σελίδες βιβλίου: 288
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1998
ISBN: 978-960-7778-20-8
ID Ευδόξου: 33154951
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Βάρος: 0,440 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
23,00 €
Τιμή προσφοράς:
18,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Guttmann επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1923. Κάτοχος ανθρωπιστικής παιδείας, ενδιαφέρεται για τα λείψανα της Αρχαιότητας. Ωστόσο, δεν είναι ένας απλός ρομαντικός περιηγητής, αλλά ο έμπειρος δημοσιογράφος και ιστορικός, που παρατηρεί τη σύγχρονη κατάσταση, το χαρακτήρα του Ελληνικού λαού και το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ανιχνεύει ακόμη το ιστορικό παρελθόν και ερμηνεύει το παρόν μέσα από την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων. Οι κρίσεις και οι αναλύσεις του βασίζονται στη βαθιά γνώση των σχετικών θεμάτων. Ως ιστορικό συγγραφέα τον χαρακτηρίζει συνθετική δύναμη. Ο αναγνώστης έχει την αίσθηση ότι οδηγείται από σίγουρο χέρι και δε χάνει καμιά στιγμή τη συνοπτική εικόνα, το γενικό.

• «Αχ, στην πατρίδα μας δεν αναπτύσσεται στην πραγματικότητα τίποτα. Ό,τι υπάρχει εδώ, μένει το ίδιο και έτσι προχωρά. Ακόμη και ο Πειραιάς με τη μεγάλη κίνησή του παραμένει υπανάπτυκτος.»

• «Ύστερα έρχεται μια νέα κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες που θα έπρεπε να λάβουν την εντολή δεν έχουν πια την εύνοιά της, άλλοι επιχειρηματίες καταστρώνουν άλλα σχέδια και, όταν και αυτά είναι έτοιμα, ανεβαίνει στην εξουσία και πάλι μια νέα κυβέρνηση.»

• «Παντού μπορεί κανείς να κατασκευάσει επιβλητικά κτίρια και πλατείες, αλλά μια Ακρόπολη πάνω απ' αυτά και ένας κόλπος της Σαλαμίνας δεν υπάρχουν παρά μόνο μια φορά. Ωστόσο, η Αθήνα δε θα απαλλαγεί [...] από μια χροιά νεωτεριστική και εξεζητημένη.»

• «Τον νεκρό ελληνισμό ως μέγα πάθος της ίδιας της ζωής, αυτό το μοναδικό βύθισμα στη μέθη ενός ζωντανού ονείρου έχει γνωρίσει αρκετές φορές η ευρωπαϊκή ψυχή μέσα σε διάστημα δύο χιλιετιών.»

• «Ο ελληνισμός ήταν σε θέση να αφομοιώνει τους επήλυδες που κατέβηκαν από τα βόρεια [...] και είχαν κατώτερο πολιτισμό. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί ότι έλαβε χώρα μια μεγάλη μετανάστευση και [...] ένα πολύ σημαντικό ξενικό στοιχείο ενυπάρχει σίγουρα στο σημερινό ελληνισμό.»

• «Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος και μετά από αυτά που έχει καταφέρει, μισείται από τους εχθρούς του σχεδόν μέχρι μανίας, [...] όπως η προσωποποίηση του κακού, αποτελεί μαρτυρία για την ολέθρια βαρύτητα της προσωπικότητάς του.»