Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:David Cohen
Νόμος, σεξουαλικότητα και κοινωνία
Η επιβολή της ηθικής στην κλασική Αθήνα
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Law, sexuality and society
Σελίδες βιβλίου: 326
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1999
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Πασχάλης Πασχίδης
Ξένος εκδότης: Cambridge University Press
ISBN: 978-960-7023-55-1
ID Ευδόξου: 22768422
Βάρος: 0,690 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Επικεντρώνοντας στην εξέταση του κοινωνικού και νομικού πλαισίου της μοιχείας, της ομοφυλοφιλίας, της ασέβειας και της διχοτόμησης δημόσιου-ιδιωτικού στην αρχαία αθηναϊκή κοινωνία, το βιβλίο αυτό επιχειρεί να εξετάσει τα προβλήματα του κοινωνικού ελέγχου και της ρύθμισης της σεξουαλικότητας, με τρόπο που να ενδιαφέρει ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό. 
Χρησιμοποιεί συγκριτική προσέγγιση, ώστε να καταδείξει πώς η εξέταση παρόμοιων θεμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη κατανόηση της Αθήνας της Κλασικής εποχής, κυρίως όσον αφορά  στο ρόλο του νόμου στην κοινωνία. Περαιτέρω, υποστηρίζει πως η ιστορική έρευνα, με τη σειρά της, μπορεί να εμπλουτίσει γενικότερα την κατανόηση της σχέσης κοινωνικών και νομικών προτύπων, καθώς και των τρόπων με τους οποίους τα πρότυπα αυτά ρυθμίζουν σύνθετες κοινωνικές πρακτικές, όπως εκείνες που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, την ηθική και την οικογένεια.
Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στους ιστορικούς της Αρχαιότητας, τους κλασικούς φιλολόγους, τους ιστορικούς του Δικαίου, τους νομικούς, τους κοινωνιολόγους, τους ανθρωπολόγους και τους ιστορικούς του πολιτισμού και της κοινωνίας, όσο και στον ανήσυχο γενικό αναγνώστη που ενδιαφέρεται για μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας.

Είπαν για το βιβλίο

• «Όσοι από εμάς νομίζαμε πως είχαμε προχωρήσει αρκετά στην κατανόηση των προτύπων που δομούν τις πρακτικές της ανδρικής ομοφυλοφιλίας και της μοιχείας στην αρχαία Αθήνα [...] θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη θέση μας [...]».
The Times Higher Education Supplement

• «Το έργο Νόμος, σεξουαλικότητα και κοινωνία του D. Cohen είναι μια φιλόδοξη και πολύπλευρη προσπάθεια να ερμηνευθούν οι σχέσεις νόμου και κοινωνίας στους ιδιαίτερα ολισθηρούς τομείς της μοιχείας, της ομοφυλοφιλίας [...] και της θρησκείας».
The Times Literary Supplement

• «Το έργο του Cohen αποτελεί ένα ορόσημο τόσο για την εξήγηση της συγκριτικής μεθόδου, όσο και για την εφαρμογή της μεθόδου αυτής ώστε να παραχθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της αρχαίας αθηναϊκής κοινωνίας [...]. Θα διαβαστεί ευρέως και από το γενικό κοινό και από τους φοιτητές και τους επαγγελματίες του χώρου».
Classical Philology