Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Ενθυμήσεις για δύο φωνές
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Mémoire à deux Voix
Σελίδες βιβλίου: 182
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1995
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Ριχάρδος Σωμερίτης
Ξένος εκδότης: Odile Jacob
ISBN: 978-960-7602-21-3
ID Ευδόξου: 41954980
Βάρος: 0,290 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
17,00 €
Τιμή προσφοράς:
13,60 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο περιλαμβάνει έναν ποιοτικό και αποκαλυπτικό διάλογο του πρώην γάλλου προέδρου François Mitterand με τον φίλο του νομπελίστα συγγραφέα Elie Wiesel. Ο Wiesel θέτει τα ερωτήματα —εμπλουτισμένα με στοιχεία ιστορικά, θρησκευτικά, φιλοσοφικά και μεταφυσικά— και ο Mitterand απαντά. Οι Ενθυμήσεις αποτελούν, στην ουσία, ένα είδος αυτοβιογραφίας, που με τη μορφή της διαλογικής συζήτησης αποκτούν ιδιαίτερη ζωντάνια και εξάπτουν την περιέργεια του αναγνώστη. Η εκ βαθέων εξομολόγηση των πιστεύω, των αρχών, των ιδεών και των ιδανικών του μεγάλου γάλλου πολιτικού και σοσιαλιστή, χάρη στις ερωτήσεις τού Wiesel, αποβάλλει τον υποκειμενισμό της και να αποκτά κύρος και διαχρονικότητα.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Mitterand αποδίδει εύσημα στον εαυτό του, όσον αφορά στην πολιτική του δράση, χωρίς ωστόσο να λησμονεί το ενδιαφέρον του για τη σωστή χρήση του λόγου, αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές με τις οποίες αναμειγνύονται οι εκλογικές του νίκες με το… πέταγμα των άγριων πουλιών. […]»

Le Monde

• «[…] Πρόκειται για ένα είδος πνευματικής διαθήκης […]. Διά μακρών γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Μπουσκέ. Μετά το βιβλίο του Pierre Pean, που σκιαγραφούσε χωρίς να ωραιοποιεί τον François Mitterand της προπολεμικής περιόδου και της Κατοχής, το βιβλίο αυτό συμπληρώνει την εικόνα του αρχηγού του κράτους, δίνοντας σ’ αυτήν τη μορφή που ο ίδιος επιθυμούσε να περάσει στους μεταγενέστερους.»

Liberation

• «Παρά το γεγονός ότι το έργο παρουσιάζεται ως το πιστεύω ενός ανθρώπου που τον σημάδεψε ο θάνατος και το απόλυτο, όμως μέσα από τη δική του πορεία σκιαγραφείται ταυτόχρονα μια ολόκληρη γενιά, η οποία μετά την οδυνηρή καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν έπαψε να αναζητεί καινούργια σημάδια, καινούργιους λόγους, για να εξακολουθεί να ελπίζει.»

Le Figaro

• «Ο Mitterand δεν μας εκπλήσσει, όταν εκδηλώνει την προτίμησή του για τον Μωυσή, “την πιο ενδιαφέρουσα, την πιο ελκυστική” από τις μεγάλες μορφές της Βίβλου. Έχει άραγε την αίσθηση ότι οδήγησε και εκείνο, κατά τον ίδιο τρόπο, “τον λαό του” στη Γη της Επαγγελίας;»

Liberation


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Η πνευματική διαθήκη του Μιτεράν