Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Η βρετανική πολιτική, ο Μπάιρον και οι Έλληνες του ’21
ΕκτύπωσηEmail

Σελίδες βιβλίου: 256
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1993
ISBN: 978-960-7602-11-4
ID Ευδόξου: 22768281
Βάρος: 0,380 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
19,00 €
Τιμή προσφοράς:
15,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

—Μόνο η Αγγλία με υπουργό Εξωτερικών τον Canning εμφανιζόταν να έχει ξεκαθαρισμένες αντιλήψεις […] μιας νέας πολιτικής, ως προς το Ελληνικό ζήτημα. Έβλεπε, δηλαδή, τα συμφέροντά της να συμπίπτουν με μια περιορισμένη δικαίωση του Ελληνικού Αγώνα και σε βαθμό που η δικαίωση αυτή δεν θα έθιγε τις γενικότερες σχέσεις της με την Οθωμανική αυτοκρατορία.

—Στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., η ισχυρή προσωπικότητα, το περιπετειώδες έργο και ο απρόοπτος θάνατος του Byron εκτιμήθηκαν ποικιλότροπα, ανάλογα με την εγκυρότητα της πληροφόρησης […], την ιδεολογία, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των λαών […]. Για τους Έλληνες ο Byron εξακολουθεί να παραμένει περισσότερο με την αίγλη του μύθου […]. Ο μύθος όμως που πλάσθηκε γύρω από την προσωπικότητά του εξυπηρέτησε, τελικά, τη βρετανική πολιτική στην Ελλάδα.

—Από τη σειρά των επεμβάσεων, τόσο της Μ. Βρετανίας, όσο και των άλλων […] Δυνάμεων καθορίστηκε, σε μεγάλο βαθμό, η γεωγραφική θέση και το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας, αλλά ένα μέλλον πολύ διαφορετικό από εκείνο που είχαν οραματιστεί οι πρωταγωνιστές […].

Είπαν για το βιβλίο

• «Η εργασία του κυρίου Κακάμπουρα για τη βρετανική πολιτική είναι μια ουσιαστική συμβολή στην εξακρίβωση της αντικειμενικής αλήθειας για δύο λόγους: φωτίζει, πρώτα, πολύ εναργέστερα τη διόλου απλή ιστορία των δανείων και, ύστερα, εκλογικεύει σε σημαντικό βαθμό το μύθο και το θρύλο του Βύρωνα... Το ζήτημα τούτο για πρώτη φορά εξετάζεται συστηματικά.»

Μ.Γ. Μερακλής, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

• «Παρ’ όλη την κάπως μονόπλευρη παρουσίαση της πολιτικής τού Byron στην Ελλάδα, είναι θεμιτή η εμφάνισή της υπό δυσμενές φως σαν αντίδοτο της συνηθισμένης ιστοριογραφικής “αγιογραφίας”.»

Ι. Δημάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

• «Ο κύριος Κακάμπουρας εργάστηκε ευσυνειδήτως και μας προσφέρει ένα πολύ καλό έργο, σημαντική συμβολή στη νεότερη ελληνική ιστορία.»

Αθ. Ε. Καραθανάσης, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

• «Ο συγγραφέας διακρίνεται για τη λεπτομερειακή γνώση των πηγών και τη μεγάλη ικανότητά του να τις ελέγξει αποτελεσματικά[…]. Στηλιτεύει τη διπλωματική επεκτατικότητα και την κηδεμονία μιας μεγάλης δύναμης σε βάρος ενός επαναστατημένου λαού.»

Α. Παπαϊωάννου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών