Συγγραφ.:Robert Osserman
Η ποίηση του Σύμπαντος
Μια μαθηματική εξερεύνηση του Κόσμου
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Poetry of the Universe
Σελίδες βιβλίου: 224
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 1998
Ξένος εκδότης: Anchor Books
ISBN: 978-960-7778-14-7
ID Ευδόξου: 22768058
Βάρος: 0,450 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Έκδοση EBOOK:
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η ποίηση του Σύμπαντος είναι ένα απολαυστικό και ακαταμάχητα γοητευτικό βιβλίο που παρουσιάζει την εξέλιξη των μαθηματικών ιδεών οι οποίες βοήθησαν να ριχτεί άπλετο φως στη φύση του παρατηρήσιμου Σύμπαντος. Στην πορεία των αιώνων, τα μαθηματικά διαδραμάτισαν συχνά καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη των επιστημονικών μας ανακαλύψεων, προσφέροντας το κλειδί για προόδους που εγκαινίασαν νέες εποχές στη φυσική και την κοσμολογία. Ανατρέχοντας στα βάθη της ιστορίας, ο μαθηματικός Robert Osserman οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό νοητικό ταξίδι, το οποίο αρχίζει από τον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων για να καταλήξει στις πλέον πρόσφατες ανακαλύψεις που αφορούν την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, επιδεικνύοντας την υπέροχη αλληλεπίδραση ανάμεσα στη μαθηματική θεωρία και την προσπάθειά μας να εισδύσουμε στα μυστικά του Κόσμου. 

Στη διαδρομή, ο Osseman παρουσιάζει τις γονιμοποιούς φυσιογνωμίες αυτής  της εξαιρετικής ιστορίας: τον Leonhard Euler, τον Carl Gauss και τον Bernhard Riemann, τους οποίους χαρακτηρίζει, λόγω της σημασίας της προσφοράς τους, ως τον Μπαχ, τον Μπετόβεν και τον Μπραμς των μαθηματικών. 

Η ποίηση του Σύμπαντος, ανάγνωσμα γραμμένο με γλαφυρότητα και ιδιαίτερα εύληπτο, συγκαταλέγεται στα σπάνια εκείνα βιβλία που έχουν το δυναμικό να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην κατανόηση του Κόσμου στον οποίο ζούμε.

Είπαν για το βιβλίο

«Το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στην ομορφιά των μαθηματικών και στη σχέση τους με τον φυσικό κόσμο.»

Roger Penrose, Καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

«Απολαυστικό από την αρχή ώς το τέλος... Δείχνει πώς τα μαθηματικά εξελίσσονται παράλληλα με την κατανόησή μας για το Σύμπαν. Οι σαφέστατες εξηγήσεις και το πάθος του Osserman καθιστούν το βιβλίο τολμηρό ως προς τις προθέσεις και, συγχρόνως, απολύτως προσωπικό. Το συνιστώ θερμά.»

George Smoot, Καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ

«Μολονότι το φως της επιστήμης και το φως της τέχνης είναι αδιαχώριστα και ίδια, οι φορείς τους μιλούν διαφορετικές γλώσσες και μόνον οι άριστοι ανάμεσά τους κατανοούν ότι υπηρετούν την ίδια υπόθεση. Το βιβλίο του Osserman πλουτίζει την παράδοση της ενοποίησης των δύο κλάδων μιλώντας τη δική του γλώσσα με εξαίρετη σαφήνεια και προσιτότητα, και διώχνει μακριά τα "σύννεφα".»

Mark Helprin