Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Paul Dolan
Προσχεδιασμένη ευτυχία
Η ευχαρίστηση και ο σκοπός στην καθημερινή ζωή υπό το πρίσμα της επιστήμης της συμπεριφοράς
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Happiness by Design
Σελίδες βιβλίου: 336
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 2016
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Γιώργος Καβέτσος
Πρόλογος βιβλίου: Daniel Kahneman, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών
Ξένος εκδότης: Penguin
ISBN: 978-618-5111-45-8
ID Ευδόξου: 59371110
Βάρος: 0,625 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
27,50 €
Τιμή προσφοράς:
22,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ακόμη βιβλίο περί ευτυχίας. Ο συγγραφέας, διάσημος ειδικός σε θέματα ευημερίας και συμπεριφοράς, συνδυάζει τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει με τις πιο πρόσφατες έρευνες στα πεδία των οικονομικών και της ψυχολογίας προκειμένου να μας δείξει ότι, για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τρόπους που μας προσφέρουν τόσο ευχαρίστηση όσο και αίσθηση σκοπού —καθώς ο ίδιος θεωρεί, με τόλμη και πρωτοτυπία, ότι η ευχαρίστηση και ο σκοπός που βιώνουμε στο πέρασμα του χρόνου αποτελούν βασικά συστατικά της ευτυχίας. Μάλιστα, όσο περισσότερη ευχαρίστηση και αίσθηση σκοπού επιδιώκουμε, σε σχετικά ισορροπημένη αναλογία, τόσο πιο ευτυχισμένοι γινόμαστε. Μόνο που η βέλτιστη ισορροπία είναι διαφορετική για τον καθένα μας, οπότε ο αναγνώστης, με την καθοδήγηση του Dolan, μπορεί να αναζητήσει τη δική του.

Επιπλέον, η ευτυχία καθορίζεται από τα πράγματα και τις καταστάσεις στα οποία μοιράζουμε την προσοχή μας. Κάθε εισροή στην παραγωγική διαδικασία της ευτυχίας μας —το χρήμα, ο γάμος, το σεξ, το βάρος μας, ο τραυλισμός μας, η δουλειά, το μέγεθος του σπιτιού μας— μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με την προσοχή που τους δίνουμε. Σε εμάς εναπόκειται να μετατοπίζουμε και να εστιάζουμε την προσοχή μας στα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

Με λεπτό χιούμορ και οξυδέρκεια, ο συγγραφέας αποκαλύπτει σε όλους εμάς πώς μπορούμε να υπερβούμε τις μεροληψίες που μας κάνουν δυστυχείς και να επανασχεδιάσουμε το περιβάλλον μας, ώστε να μπορέσουμε ευκολότερα να βιώσουμε ευτυχία, προσωπική ολοκλήρωση, ακόμη και υγεία. Αλλά και στους φορείς χάραξης πολιτικής αποκαλύπτει τις χρήσεις της επιστήμης της συμπεριφοράς στην αποτελεσματικότερη διαμόρφωση πολιτικής, όπως η αξιολόγηση των άυλων και μη εμπορεύσιμων αγαθών, προσφέροντας συνολικά ένα νέο πρότυπο του ευ ζην στις σύγχρονες κοινωνίες.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Dolan πιστεύει ότι μπορείτε να γεμίσετε τη ζωή σας με ευχαρίστηση και με νόημα μέσω προσχεδιασμένων, δικών σας επιλογών, [...] και προσφέρει μια καλή περιγραφή όλων όσων εύχομαι για τα εγγόνια μου: μια ζωή πλούσια σε δραστηριότητες ευχαρίστησης και σκοπού».
Daniel Kahneman, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών, συγγραφέας του βιβλίου Σκέψη, αργή και γρήγορη

• «Εντυπωσιακό, καινοτόμο, εμβριθές. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα μόνο βιβλίο περί ευτυχίας, επιλέξτε αυτό. [...]».
Nassim Nicholas Taleb, καθηγητής διαχείρισης κινδύνου, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

• «Μερικά βιβλία μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας· σε 48 ώρες, το συγκεκριμένο εξύψωσε τη δική μου. [...] Όποιος αναρωτιέται αν ζει τόσο καλά τη ζωή του όσο του είναι δυνατόν, σε αυτό το θελκτικό και πειστικό βιβλίο θα βρει ιδέες που αξίζει να σκεφτεί».
The Sunday Times

• «Ο Dolan είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός όταν συζητά για τις μεγάλες επιλογές της ζωής. [...] Μας υπενθυμίζει ότι η ευτυχία δεν έρχεται πραγματικά όταν στοχεύουμε υψηλά· αντιθέτως, πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στη μεγιστοποίηση όσων πραγμάτων μάς προσφέρουν χαρά. [...] Και οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε ακούγοντας τις συμβουλές του».
Guardian

• «...Οι ιδέες του είναι συναρπαστικές, η κατανόησή τους θα κάνει τη ζωή σας περισσότερο ευτυχισμένη και σκόπιμη, και ο Dolan τις παρουσιάζει πανέμορφα. Είτε είστε νέος στην έρευνα της ευτυχίας είτε αχόρταγος καταναλωτής της, θα απολαύσετε τον σωστό τόνο που δίνει το βιβλίο».
Adam Alter, καθηγητής μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

P aul Dolan: Ευτυχία είναι ο θεός των μικρών πραγμάτων