Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Brian Bolt
Μαθηματικές σπαζοκεφαλιές - 1
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Αmazing Μathematical Αmusement Αrcade
Σελίδες βιβλίου: 194
Ηλικίες: άνω των 11
Εκτύπωση βιβλίου: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Πανόδετο
Έτος έκδοσης: 1990
Ξένος εκδότης: Cambridge University Press
ISBN: 978-960-7023-16-2
ID Ευδόξου: 41954603
Βάρος: 0,405 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
21,00 €
Τιμή προσφοράς:
16,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Οι μαθηματικές σπαζοκεφαλιές διδάσκουν και διασκεδάζουν πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η συλλογή μαθηματικών προβλημάτων που σας παρουσιάζω, έχει προκύψει από ένα προηγούμενο βιβλίο μου, που βρήκε μεγάλη απήχηση σε εκπαιδευτικούς και έγινε ιδιαίτερα αγαπητό ακόμη και από μη ειδικούς. Περιλαμβάνει όσα προβλήματα δεν απαιτούν συγκεκριμένες μαθηματικές γνώσεις, ενώ δεν παραλείπει να εισάγει νέους τρόπους σκέψης. Πολλά από τα προβλήματα έχουν μεγάλη ιστορία, ενώ άλλα διατυπώθηκαν πρόσφατα. Υπάρχουν και μερικά που βασίζονται στη λογική των υπολογιστών τσέπης προκειμένου να γίνουν κατανοητά και να είναι δυνατή η λύση τους.

Οι μαθηματικές σπαζοκεφαλιές αναφέρονται σε προβλήματα με σπίρτα, νομίσματα, ιδιόρρυθμες διαβάσεις ποταμών, ελιγμούς τρένων. Αναφέρονται επίσης σκακιέρες, μαγικά τετράγωνα, αστέρια και κύκλους. Ακόμη και το μπιλιάρδο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που θα συναντήσετε. Για όποιον δεν έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα με την ταινία του Μέμπιους είναι ευκαιρία να διαπιστώσει το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να βρεθεί σε αμηχανία.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου υποδεικνύονται και λύσεις στα προβλήματα του πρώτου μέρους. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να τις συγκρίνετε με τις δικές σας ή να τις χρησιμοποιήσετε βοηθητικά, όποτε βρεθείτε σε αδιέξοδο. Προτείνω όμως να μην ανατρέχετε αμέσως στη λύση του κάθε προβλήματος αλλά να έχετε υπομονή και επιμονή. Θα νιώσετε ικανοποίηση από τη λύση μιας σπαζοκεφαλιάς και θα παρακινήσετε τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Καλή διασκέδαση.»

—Από τον Πρόλογο του βιβλίου