Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Raymond Smullyan
Ο Σατανάς, ο Cantor και το άπειρο
Και άλλοι γρίφοι μαθηματικής λογικής
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Satan, Cantor, and Infinity
Σελίδες βιβλίου: 318
Ηλικίες: άνω των 18
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2003
Επίμετρο στην ελληνική έκδοση: Γιώργος Ευαγγελόπουλος
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Raymond Smullyan
Ξένος εκδότης: Alfred Knopf
ISBN: 978-960-7778-69-7
ID Ευδόξου: 33154935
Βάρος: 0,500 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
26,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με περισσότερους από διακόσιους νέους γρίφους μαθηματικής λογικής —απλές σπαζοκεφαλιές για τα πιο περίπλοκα παράδοξα της σύγχρονης μαθηματικής σκέψης—, ο κορυφαίος αριστοτέχνης του είδους («ο πιο ψυχαγωγικός επαΐων της μαθηματικής λογικής και της θεωρίας συνόλων που υπήρξε ποτέ», κατά τον Martin Gardner) μας προκαλεί να δοκιμάσουμε την οξύνοιά μας!

Οδηγός μας στις νέες περιπέτειες είναι ο Μάγος, ένας σπεσιαλίστας της λογικής που κατοικεί στο Νησί των Ιπποτών και των Απατεώνων, ο οποίος μας μαθαίνει τα τεχνάσματα να ανακαλύπτουμε ποιοι κάτοικοι του νησιού λένε αλήθεια και ποιοι ψέματα. Κατόπιν, μας παίρνει μαζί του στους τόπους της λογικής, στον πλανήτη Ογκ, στο Νησί της Μερικής Σιωπής και σε μια χώρα όπου νοήμονα ρομπότ ανακατασκευάζουν θορυβωδώς τον εαυτό τους και άλλα νοήμονα ρομπότ. Έπονται μερικά αινίγματα σχετικά με το περίφημο θεώρημα του Gödel και κάποια παράδοξα για τις πιθανότητες, την τύχη και τον χρόνο. Στη συνέχεια, ο Μάγος μας ξεναγεί σε ένα ταξίδι στο Άπειρο και μας παρουσιάζει τις νοητικές συλλήψεις του μεγάλου μαθηματικού Georg Cantor. Στο τέλος του ταξιδιού (και του βιβλίου), ο Σατανάς καταστρώνει ένα διαβολικό γρίφο, ελπίζοντας —μάταια όμως— πως έτσι θα εξαπατήσει κάποιον μαθητή του Cantor.

Το βιβλίο είναι ένας πακτωλός μαθηματικών γρίφων, που θα ενθουσιάσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας και ικανότητας επίλυσης γρίφων.

Είπαν για το βιβλίο

• «Σπινθηροβόλα συλλογή προβλημάτων και παραδόξων λογικής από τον πιο ψυχαγωγικό επαΐοντα της μαθηματικής λογικής και της θεωρίας συνόλων που έζησε ποτέ. Όπως σε όλα τα ανάλογα βιβλία του, ο καθηγητής Smullyan μάς οδηγεί στις γκεντελιανές στοές που υπόκεινται των μαθηματικών γρίφων, και οι οποίες οδηγούν σε όμορφα θεωρήματα για την αλήθεια και την αποδειξιμότητα. […]»

Martin Gardner

• «Ο Smullyan έχει το χάρισμα να μετατρέπει τα πιο αφηρημένα και γεμάτα μυστήριο πεδία των μαθηματικών και της λογικής σε απτές και ελκυστικές εικόνες [...]. Μακάρι να γράψει ακόμη πιο πολλές, αμίμητες, υπέροχες, ολοζώντανες μαθηματικές ιστορίες».

Douglas Hofstadter

• «Πιστεύω ότι ο Ray Smullyan είναι ο Lewis Carroll της εποχής μας. Τα βιβλία του θα εξακολουθούν να μαγεύουν για πολύ καιρό αφότου οι περισσότεροι από μας θα ’χουμε ξεχαστεί».

Peter Denning

• «Φαίνεται πως η φαντασία του Smullyan δεν γνωρίζει όρια […]. Αυτοί οι διαβολικά έξυπνοι γρίφοι λογικής οδηγούν τον αναγνώστη σε όλο και υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας, καθόσον χτίζεται μια δομή η οποία καταλήγει στο θεώρημα του Gödel».

The Los Angeles Times

• «Ο Smullyan είναι χαρισματικός δάσκαλος. Όλους μας, απ’ όποια γωνιά και αν τον παρατηρούμε, πάντα καταφέρνει να μας μπερδεύει. Είναι ο τέλειος λογικολόγος. Οι αστραπιαίες ανατροπές ή οι απρόσμενες καταλήξεις των ιστοριών του μας πείθουν ότι είναι ένας μάγος της μαθηματικής λογικής».

The New York Times Book Review


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Γρίφοι, Μεταγρίφοι, Άπειρο