Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Jacques Testart
Η επιθυμία του γονιδίου
Η τεχνολογία του εμβρύου: επιστημονικές προοπτικές και ηθικά διλήμματα του νέου ευγονισμού
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Le désir du Gène
Σελίδες βιβλίου: 288
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1994
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Jacques Testart
Ξένος εκδότης: Odile Jacob
ISBN: 978-960-7023-60-5
ID Ευδόξου: 22768183
Βάρος: 0,440 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
19,00 €
Τιμή προσφοράς:
15,20 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο ευγονισμός, επιστημονική θεωρία που αποσκοπεί στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου, ταυτίστηκε με τη φρίκη του ναζισμού έπειτα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για αυτό νομίζουμε ότι η επιθυμία εξάλειψης των ατόμων που δεν εντάσσονται σε μια νόρμα και η καλλιέργεια των «αρίστων» ακολουθεί μια ολοκληρωτική ιδεολογία και ότι η Δημοκρατία, από μόνη της, μας προστατεύει από τις ευγονιστικές παρεκτροπές.

Ο Jacques Testart δείχνει πώς ακριβώς τα τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της αναπαραγωγής, τα οποία χαιρετίζονται ως εξαιρετικές πρόοδοι της επιστήμης, ανοίγουν αντιθέτως τον δρόμο προς έναν νέο, δημοκρατικό, ήπιο και ύπουλο ευγονισμό.

Τα έμβρυα, που εξάγονται κατά κόρον από το μητρικό σώμα, μπορούν να υποστούν γενετική ανάλυση, ώστε να προσδιορίσουμε «κανονικά» ή «μη κανονικά» χαρακτηριστικά του εν δυνάμει παιδιού. Στο εξής η επιστήμη θα επιτρέπει να ξεδιαλέγουμε χωρίς δάκρυα και πόνο, τους «καλούς» από τους «κακούς» ανθρώπους, θα παρέχει στους γονείς τη δυνατότητα να επιλέγουν το παιδί τους. Η βιοϊατρική ισχυρίζεται ότι ελέγχει την αναπαραγωγή. Το κύριο πρόβλημα είναι τώρα να δούμε με ποιον τρόπο οι πολίτες θα χαλιναγωγήσουν αυτό τον έλεγχο.

Είπαν για το βιβλίο

• «O Testart είναι παγκοσμίως γνωστός για τις αναλύσεις κατά το παρελθόν των αρνητικών συνεπειών της γενετικής μηχανικής. Σήμερα συνεχίζει τη σταυροφορία του με το νέο βιβλίο του Η επιθυμία του γονιδίου, όπου επισημαίνει τους κινδύνους ενός νέου ευγονισμού. Πρέπει όλοι μας, απαραιτήτως και επειγόντως, να το διαβάσουμε...»

Le Figaro

• «Μέχρι πού έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη δράση της η επιστήμη; Ποια είναι τα όριά της; Σε αυτές τις ερωτήσεις προσπαθεί να απαντήσει με το νέο βιβλίο του ο διακεκριμένος βιολόγος  Jacques Testart, ένας από τους λίγους επιστήμονες που μας προειδοποιούν για τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχουν ορισμένες πρακτικές της ιατρικής...»

Le Monde

• «Ένας από τους επιστημονικούς “πατέρες” του πρώτου παιδιού του σωλήνα στη Γαλλία μάχεται ενάντια σε έναν νέο ευγονισμό που χτυπά την πόρτα μας, έναν ευγονισμό δημοκρατικό, ήπιο και δόλιο...»

Impact Medecin

• «Ένας από τους επιστημονικούς “πατέρες” του πρώτου παιδιού του σωλήνα στη Γαλλία μάχεται ενάντια σε έναν νέο ευγονισμό που χτυπά την πόρτα μας, έναν ευγονισμό δημοκρατικό, ήπιο και δόλιο...»

Impact Medecin