Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:Francis Crick
Μια εκπληκτική υπόθεση (χαρτόδετο)
Η επιστημονική αναζήτηση της ψυχής
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Astonishing Hypothesis: The Scientific Search for the Soul
Σελίδες βιβλίου: 448
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1997
Ξένος εκδότης: Simon & Schuster
ISBN: 978-960-7778-15-4
ID Ευδόξου: 22768036
Βάρος: 0,660 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
26,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το 1953, ο Francis Crick και ο James Watson έγραψαν ιστορία ανακαλύπτοντας την ελικοειδή δομή του DNA· το επίτευγμά τους έμελλε να αλλάξει διά παντός την αντίληψή μας για τη ζωή. Στη συνέχεια, ο Crick έστρεψε το ενδιαφέρον του στο μυστήριο της ανθρώπινης συνείδησης, και για άλλη μία φορά βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας. Είχε αφοσιωθεί στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει την πολυπλοκότητα του εγκεφάλου και, κυρίως, να «χαρτογραφήσει» τη νευροβιολογία της όρασης. Ο καρπός των εργασιών του —το παρόν βιβλίο— είναι μια σαφής, εμπεριστατωμένη, οξυδερκής και λεπτομερής ανάλυση του τρόπου με τον οποίο «βλέπει» ο εγκέφαλος και, ταυτόχρονα, μια τολμηρή εξερεύνηση των θεμελιωδέστερων ζητημάτων της ανθρώπινης ύπαρξης:

Έχουμε ελεύθερη βούληση;
Τι ακριβώς είναι αυτό που μας καθιστά νοήμονα όντα και μας διαφοροποιεί από τα άλλα ζώα;
Υπάρχει ψυχή;
Ή μήπως δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά μια ασύλληπτα πολύπλοκη συλλογή νευρώνων;

Σε τούτο το ρηξικέλευθο, ίσως προκλητικό, έργο του, ο Crick έθεσε υπό αμφισβήτηση τα ίδια τα θεμέλια του τρέχοντος επιστημονικού, φιλοσοφικού και θρησκευτικού στοχασμού.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Crick δεν ικανοποιείται με επιφανειακές απαντήσεις. [...] Στο βιβλίο του βλέπουμε πώς ένας σπουδαίος ερευνητής αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της επιστήμης.»
James Watson, Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής

• «Περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλο, ο Crick είναι αυτός που μας προσέφερε τη σύγχρονη κατανόηση της μοριακής βάσης της ζωής. Τώρα μας προσφέρει μια εκπληκτική υπόθεση στην επιστήμη του εγκεφάλου· απολάυστε τον.»
Carl Sagan, Πανεπιστήμιο Cornell

• «Διάβασα το βιβλίο με θαυμασμό.Ο Crick συνθέτει σε ένα συνεκτικό οικοδόμημα παρατηρήσεις και δεδομένα από ευρύτατο φάσμα διαφορετικών επιστημονικών τομέων.[...] Θα ενθουσιάσει και θα γοητεύσει ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών.»
Oliver Sacks, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

• «Είναι αξιοθαύμαστη η ικανότητά του να διεισδύει στον πυρήνα των επιστημονικών προβλημάτων, χωρίς να χάνει την επαφή του με τον μη ειδικό αναγνώστη. [...] Απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε ανήσυχο αναγνώστη. »
Patricia Churchland, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας

• «Ο νομπελίστας Crick διατηρεί την πολυπόθητη εκείνη περιέργεια που οδηγεί τους ανθρώπους προς την επιστήμη. Δεν θα δει τον 21ο αιώνα να εκτυλίσσεται, όμως, το πιθανότερο, χάρη σε αυτόν θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρων.»
The Times Higher Education Supplement