Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Το δέντρο της γνώσης
Οι βιολογικές ρίζες της ανθρώπινης νόησης
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: The Tree of Knowledge
Ηλικίες: 272
Εκτύπωση βιβλίου: Δίχρωμο
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1992
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Σπύρος Μανουσέλης
Ξένος εκδότης: Shambhala
ISBN: 978-960-7023-42-1
ID Ευδόξου: 15980
Βάρος: 0,580 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
25,00 €
Τιμή προσφοράς:
20,00 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η επιστήμη της βιολογίας γνωρίζει σήμερα μια επανάσταση που μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη που έλαβε χώρα στη φυσική στις αρχές του αιώνα. Στην πρώτη γραμμή της επανάστασης βρίσκονται οι καθηγητές Maturana και Varela, που παρουσιάζουν σε τούτο το βιβλίο τους μια ριζοσπαστική άποψη για τις ζωικές διαδικασίες με τις οποίες οι ανθρώπινες υπάρξεις αποκτούν γνώση του κόσμου που τις περιβάλλει.

Με τη βοήθεια πλήθους εικόνων και παραδειγμάτων, οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως η πράξη της γνώσης δεν αντανακλά απλώς μια αντικειμενική πραγματικότητα που υπάρχει «εκεί έξω», αλλά  αποτελεί μια ενεργό διαδικασία που έχει τις ρίζες της στη βιολογική μας δομή και με την οποία κυριολεκτικά δημιουργούμε τον κόσμο της εμπειρίας μας. Για να υποστηρίξουν την άποψή τους οι συγγραφείς εξετάζουν θέματα όπως η φύση της επιστημονικής εξήγησης, η οργάνωση των έμβιων όντων, η εξέλιξη, η γλώσσα και η ανάδυση της αυτοσυνείδησης.

Πεποίθηση των συγγραφέως είναι ότι αυτός ο νέος τρόπος θέασης της γνωστικής διαδικασίας έχει σημαντικές ηθικές και κοινωνικές συνέπειες, επειδή ο μόνος κόσμος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ο κόσμος που δημιουργούμε μαζί με τους άλλους μέσα από τις πράξεις της συμβίωσής μας. Γραμμένο τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους σπουδαστές και τους επιστήμονες, το Δέντρο της Γνώσης προσκαλεί τους αναγνώστες να απελευθερωθούν από τις προκαταλήψεις τους και να δουν από νέα σκοπιά τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Είπαν για το βιβλίο

• «Ένας όμορφος και καλογραμμένος οδηγός για τη σκέψη και την αντίληψη, δηλαδή για κάτι που, όπως συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή, το θεωρούμε δεδομένο, χωρίς όμως και να το κατανοούμε. Οι συγγραφείς υπήρξαν πρωτοπόροι και σήμερα αποτελούν αυθεντίες στην επιστήμη της γνώσης. Το βιβλίο τους είναι ευχάριστο, πλήρες και ιδιαίτερα ευκολοδιάβαστο από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη νόηση και τον τρόπο που λειτουργεί..»
James Lovelock, συγγραφέας του βιβλίο “ΓΑΙΑ


Παρουσιάσεις - Κριτικές:

Τα βιολογικά θεμέλια της ανθρώπινης νόησης

Η Οδύσσεια της Γνώσης