Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
BOX NOW. Παράδοση έως την επόμενη ημέρα, «24/7», σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά
Συγγραφ.:Ernst Mayr
Τι είναι η εξέλιξη
Από τα βακτήρια στον άνθρωπο: γεγονότα, αποδείξεις και αλήθειες
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: What Evolution Is
Σελίδες βιβλίου: 374
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 17 x 25 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 2005
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Ernst Mayr
Ξένος εκδότης: Basic Books
ISBN: 978-960-7778-89-5
ID Ευδόξου: 15979
Βάρος: 0,770 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
28,50 €
Τιμή προσφοράς:
22,80 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο βιβλίο του Τι είναι η εξέλιξη, ο Ernst Mayr, ο βιολόγος που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνος για τη σύγχρονη σύνθεση της γενετικής και της εξελικτικής θεωρίας, παρουσιάζει μια πνευματώδη υπεράσπιση των δαρβινικών εξηγήσεων της βιολογίας και ένα κομψό εισαγωγικό βιβλίο για την εξέλιξη, το οποίο απευθύνεται στον γενικό αναγνώστη. Με μια απλή και προσιτή πρόζα, ο Mayr εξηγεί τα σύγχρονα μοντέλα της εξέλιξης για εκείνους που αποδέχονται την εξελικτική σκέψη αλλά δεν γνωρίζουν ακριβώς πώς λειτουργεί, και για εκείνους που αποδέχονται την εξέλιξη αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η δαρβινική εξήγηση είναι ορθή. Ως η τελευταία λέξη στην κατάσταση της εξελικτικής βιολογίας, το εν λόγω βιβλίο θα αποδειχθεί ανεκτίμητο ακόμη και για εκείνους που, όπως γράφει ο Mayr, «θέλουν να μάθουν περισσότερα πάνω στο σύγχρονο Παράδειγμα της εξελικτικής επιστήμης, αν μη τι άλλο για να μπορούν να επιχειρηματολογούν καλύτερα εναντίον του.»

Με σπάνια σαφήνεια, ο Mayr θέτει τα ερωτήματα που βρίσκεται στην καρδιά της εξέλιξης —Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για την εξέλιξη στη Γη; Ποια είναι η προέλευση και ο ρόλος της οργανικής ποικιλότητας;— και περιγράφει με δροσερή, μη τεχνική γλώσσα πώς η έρευνα για απαντήσεις αποκάλυψε με τα χρόνια λύσεις στα πιο προκλητικά προβλήματα που θέτει η εξελικτική θεωρία. Αντιμετωπίζει την αναγωγιστική προσέγγιση που προσπαθεί να αναγάγει όλα τα εξελικτικά φαινόμενα στο επίπεδο του γονιδίου, δείχνοντας ότι η εξέλιξη πρέπει να εστιάσει σε δύο κρίσιμες μονάδες: το άτομο και τους πληθυσμούς. Σε ένα προκλητικό τελευταίο τμήμα του βιβλίου, ο Mayr αναλογίζεται πώς η βελτιωμένη κατανόησή μας για την εξέλιξη έχει επηρεάσει τις απόψεις και τις αξίες του σύγχρονου ανθρώπου.

Είπαν για το βιβλίο

• «Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε πουθενά αλλού πειστικότερη παρακαταθήκη της μεγαλοφυΐας του Δαρβίνου από αυτήν που παρέχει ο Mayr. […] Δώρο θαυμάσιο και διαχρονικό: την τέρψη της ανάγνωσης συντροφιά με ένα από τα πιο οξύνοα πνεύματα της εποχής μας.»

The New York Times Book Review

• «Μια υπέροχη εισαγωγή στην εξέλιξη. […] Κομψός, γραπτός λόγος, πολλά συναρπαστικά γεγονότα και δεδομένα.»

Natural History

• «Ο Mayr προσφέρει μια προκλητική εξήγηση των αιτίων που συνιστούν τη βάση της εξελικτικής αλλαγής, ενώ με κατηγορηματικό τρόπο επιδιώκει να μεταδώσει την αντίληψή του για την υπεροχή τούτης της θεωρίας.»

Science News

• «Είμαστε τυχεροί που, έπειτα από μια ζωή συγγραφής με τους επιστήμονες ως αποδέκτες των γραπτών του, ο Ernst προσφέρει την απαράμμιλη εμπειρία του στο ευρύ κοινό γράφοντας τούτο το βιβλίο.»

Jared Diamond, καθηγητής βιογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA)