Κατηγορίες:
Η Χημεία στο πιάτο
- Διαθεσιμότητα:
- Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου: | 27,00 € |
Τιμή προσφοράς: | 21,60 € |
Έκπτωση: | -20% |
- Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
- ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ποιες ουσίες δρουν εναντίον του
στρες και ποιες θεωρούνται ελιξήρια
νεότητας;
• Αληθεύει ότι είκοσι
κεράσια ισοδυναμούν με ένα δισκίο
ασπιρίνης
• Η έλλειψη ποιας ουσίας
θεωρείται υπεύθυνη για ποικίλες
ψυχικές διαταραχές, ακόμη και για την
κλεπτομανία;
• Ποια τρόφιμα
καταπολεμούν την αϋπνία;
• Με
ποιον τρόπο ωφελούν τα κουκιά;
•
Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την
επιθυμία για κάπνισμα;
• Το λευκό ή
το κόκκινο κρασί υπερέχει σε
θεραπευτικές ουσίες;
• Πώς δρουν
τα σιαλικά οξέα, η σφιγγοσίνη, η
μολυβδοπτερίνη, η ρεσβερατόλη και
άλλες διακόσιες περίπου ουσίες που
βρίσκονται στις τροφές μας;
•
Γιατί το μητρικό γάλα δρα ως
μικροβιοκτόνο;
• Σε τι μας
χρειάζονται τα πολυακόρεστα οξέα και
πού βρίσκονται;
• Ποιο ρόλο έχουν
κάποια σπάνια σάκχαρα όπως η
μαννόζη;
• Γιατί ο Ιπποκράτης
συνιστούσε χυλό κριθαριού στους
ασθενείς;
Εάν σας απασχολούν τα παραπάνω και πολλά παρόμοια ερωτήματα, θα βρείτε τις απαντήσεις στο παρόν βιβλίο, μαζί με πολυάριθμα ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με τη χημεία των συστατικών των τροφίμων, τη διατροφή και την υγεία. Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και πληθώρα ουσιών που απαντούν στα τρόφιμα ως ελάσσονα συστατικά, ευεργετικά για την υγεία, εξετάζονται για πρώτη φορά με διεξοδικό τρόπο υπό το πρίσμα των νεότερων επιτευγμάτων της επιστήμης.
«Οι τροφές περιέχουν πολλά ελάσσονα συστατικά (ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες), με σημαντικότερα τα πολυάριθμα αντιοξειδωτικά των φυτικών παραγώγων και τα ποικίλα παράγωγα των κύριων θρεπτικών υλών· πρόκειται για ουσίες που καταναλώνουμε καθημερινά και παρουσιάζουν δυσανάλογα μεγάλες, σε σχέση προς τις ποσότητές τους, επιδράσεις στη βιοχημεία και στη φυσιολογία του οργανισμού, δρώντας συχνά και ως φάρμακα. Μερικές μάλιστα από αυτές τις συνθέτει και ο οργανισμός μας αυτοδύναμα, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά οι συνθετικές του ικανότητες εξασθενούν σε προχωρημένη ηλικία. Όποιος λοιπόν θέλει να γνωρίζει τι τρώει, δικαιούται να έχει την ευκαιρία μιας γνωριμίας με αυτές τις ουσίες, τα τροφοφάρμακα και τα μικροθρεπτικά συστατικά —ποιες είναι, πού βρίσκονται, τι κάνουν και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. […]
Παρουσιάζω το ανά χείρας βιβλίο, με την πεποίθηση ότι καλύπτει μια ανάγκη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, ούτε στη διεθνή βιβλιογραφία, όπου να βρίσκονται συγκεντρωμένες σχεδόν όλες οι ενδιαφέρουσες ουσίες των τροφών. […] Πιστεύω ότι χημικοί, γιατροί, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, γεωπόνοι, διατροφολόγοι και διαιτολόγοι, αλλά και όσοι θέλουν να είναι ενήμεροι των εξελίξεων σε έναν τομέα που αφορά τον καθένα μας, θα κερδίσουν κάτι από την ανάγνωσή του. […]
—Από τον Πρόλογο του συγγραφέα
Παρουσιάσεις - Κριτικές: