Τηλέφωνο παραγγελιών: 2109244852
Δωρεάν μεταφορικά από 45€
Συγγραφ.:John Haugeland
Τεχνητή νοημοσύνη
Σχεδιάζοντας τη νόηση: από την υπολογιστική θεωρία στις σύγχρονες ευφυείς μηχανές
ΕκτύπωσηEmail

Τίτλος πρωτοτύπου: Artificial Intelligence: The Very Idea
Σελίδες βιβλίου: 384
Εκτύπωση βιβλίου: Α/Μ
Διαστάσεις: 14 x 21 εκ.
Δέσιμο: Χαρτόδετο
Έτος έκδοσης: 1993
Ξένος εκδότης: MIT Press
ISBN: 978-960-7023-26-1
ID Ευδόξου: 50656852
Βάρος: 0,585 χλγ.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Διαθέσιμο
Τιμή έντυπου βιβλίου:
23,00 €
Τιμή προσφοράς:
18,40 €
Έκπτωση:-20%
  • Όλες οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 6%
  • ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για αγορές άνω των 45 €


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Όσον αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι άνθρωποι συνήθως χωρίζονται στους “χλευαστές” και στους “οπαδούς”. Οι πρώτοι βρίσκουν την όλη ιδέα τελείως παράλογη —όχι απλώς λανθασμένη, αλλά γελοία— παρόμοια με το να φανταζόμαστε ότι το αυτοκίνητό μας μας μισεί ή με το να ισχυριζόμαστε πως μια δολοφονική σφαίρα θα έπρεπε να φυλακιστεί. Οι δεύτεροι, αντίθετα, είναι εξίσου σίγουροι πως είναι μόνο θέμα χρόνου. Υπολογιστές που σκέπτονται, ισχυρίζονται, είναι το ίδιο αναπόφευκτοι όπως τα διαπλανητικά ταξίδια ή η τηλεόραση τσέπης. Αξιοσημείωτο είναι το πόσο ολοκληρωτικά πεπεισμένη είναι η κάθε πλευρά: “Μα είναι τόσο φανερό”, λένε και οι δυο, “μόνο ένας φανατικός θα διαφωνούσε”. Εμείς εδώ δεν θα υπερασπιστούμε με φανατισμό καμία πλευρά. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι ούτε παράλογη ούτε αναπόφευκτη. Αντίθετα, βασίζεται σε μια ισχυρή ιδέα, η οποία πιθανόν είναι σωστή (ή σωστή από μερικές απόψεις) και εξίσου πιθανόν μπορεί να μην είναι.»
—Από την Εισαγωγή του συγγραφέα

Είπαν για το βιβλίο

• «Ο Haugeland έκανε εξαιρετική δουλειά, θέτοντας τις κεντρικές ιδέες και θέσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στη σωστή προοπτική, κάτι που κανείς άλλος δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα επαρκώς.»
Daniel Dennett, Πανεπιστήμιο Tufts

• «Απολαυστική και ευρύτατη μελέτη.[...] Εκτός από ακριβείς και περιεκτικούς ορισμούς βασικών θεμάτων της φιλοσοφίας της λογικής και της νόησης, το βιβλίο περιέχει εξαιρετικές συνόψεις βασικών αρχιτεκτονικών των υπολογιστών και καυτά θέματα της έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη.»
The Times Literary Supplement

• «Ένα θαυμάσιο βιβλίο που φωτίζει πολλά από τα βαθιά και σημαντικά ζητήματα της γνωσιακής επιστήμης.»
Contemporary Psychology

• «Μια εξαιρετική σύνθεση των ιδεών που συνιστούν την Τεχνητή Νοημοσύνη. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για προπτυχιακούς φοιτητές.»
R.L. Pour, Emory and Henry College